04. 05. 2021 - 23:30
ZVANIČNO: Mario Vrančić nakon ulaska u Premiership, napušta...
907
Shares
ZVANIČNO: Mario Vrančić nakon ulaska u Premiership, napušta Norwich

NAPUŠTA KANARINCE

ZVANIČNO: Mario Vrančić nakon ulaska u Premiership, napušta Norwich

04. 05. 2021 - 23:30
0
Shares

Norwich je ove sezone uspio izboriti ekspresan povratak u elitni rang engleskog fudbala i naredne sezone će igrati Premiership.

Bitnu ulogu u ovom podvigu odigrao je bh. fudbaler Mario Vrančić, koji je nerijetko postizao ključne golove ili asistirao za iste i donosio pobjede Kanarincima.

Ipak, danas je klub s Carrow Roada i zvanično potvrdio da će Vrančić na kraju sezone napustiti klub pošto mu ističe ugovor.

Ugovor neće biti produžen, a Vrančić će tako postati slobodan igrač i moći će potražiti novi klub za koji će nastupati u budućnosti.

Uz Vrančića, klub će napustiti i Alex Tettey.

“I Alex i Mario dali su značajan doprinos našem klubu i ovo je tužan dan za sve koji vole Norwich City. Mario će se ovdje s pravom pamtiti po mnogim trenucima čarolije. Vrhunski je profesionalac i mislim da niko neće zaboraviti njegove golove protiv Sheffielda Wednesdaya, Blackburna i pobjede protiv Aston Ville koja je značila i titulu prvaka“, rekao je sportski direktor Kanarinaca Stuart Webber.

Vrančić je za Norwich nastupio 133 puta, 17 puta je bio strijelac, a upisao je i 15 asistencija. U redove ovog tima stigao je još prije četiri godine iz njemačkog Darmstadta.

Učitaj još novosti