03. 05. 2021 - 21:29
DINAMO SPREMA ZANIMLJIV TRANSFER: Počeli pregovori oko...
907
Shares
DINAMO SPREMA ZANIMLJIV TRANSFER: Počeli pregovori oko dovođenja TINEJDŽERSKOG ČUDA

DINAMO SPREMA ZANIMLJIV TRANSFER: Počeli pregovori oko dovođenja TINEJDŽERSKOG ČUDA

03. 05. 2021 - 21:29
0
Shares

Dinamo Zagreb sprema zanimljiv transfer, a prema pisanjima hrvatskih, ali i makedonskih medija, pregovori su  u toku.

Mladi fudbaler makedonske Belasice iz Strumice, Besara Gujufij, mogao bi postati član Dinama. Riječ je o fudbaleru koji ima 16 godina, uskoro će napuniti 17 i igra na poziciji krila.

Dinamo od ranije ima sjajnu saradnju sa maedonskim klubovima, tako da se ova priča može uzeti za ozbiljno. Pomenuti fudbaler je bio i na meti pojedinih klubova iz Turske, ali čini se da će se Dinamo pitati mnogo toga.

Prošle zime je prešao iz Vardara u Belasicu čiji napoznatiji izdanak je Goran Pandev. Iako ima samo 16 godina, već je u seniroskoj konkurenciji upisao 12 utakmica u prvenstvu i postigao dva gola uz nekoliko asistencija. Sezonu je počeo u juniorima Vardara i bio najbolji strijelac, a onda je zaigrao i za prvu ekipu. Zimus je iznenadio mnoge i prešao u Belasicu gdje je bio standardan u prvoj postavi.

Trenutna vrijednost Gudjufija je pola miliona eura. Besiktas je ozbiljno zagrizao, navodno su turski skauti u njemu vidjelu novog Eljifa Elmasa, koji je slovio za makedonsko fudbalsko tinejdžersko čudo, a na kraju je izgradio vrlo dobru karijeru.

Dinamo ima "pole position" i vidjet ćemo po završetku sezone u kojem smjeru će ići ova priča u konačnici.

Gudjufi ima pet nastupa za U15 selekciju Sjeverne Makedonije, za koju je psotigao i tri gola. Uskoro bi trebao biti lider kadetske selekcije SJeverne Makedonije.

Učitaj još novosti