02. 05. 2021 - 16:39
Jose voli Inter, ali se nudi rivalima: Profesionalac sam!
907
Shares
Jose voli Inter, ali se nudi rivalima: Profesionalac sam!

Sasvim jasan

Jose voli Inter, ali se nudi rivalima: Profesionalac sam!

02. 05. 2021 - 16:39
0
Shares

Posebni je od 2008. do 2010. godine vodio Nerazzurre, a upravo je 2010. godine osvojio trostruku krunu (prvenstvo, Liga prvaka, Kup Italije), te je zauvijek osvojio srca navijača tima iz Milana.

Međutim, Jose tvrdi da bi bez obzira na činjenicu da ima poseban odnos sa navijačima Intera, bez puno razmišljanja preuzeo nekog od njihovih rivala.

"Volio bih raditi sa prijateljima, ali sam im se ranije odužio pobjedama i trofejima. Svima sam zahvalan, od predsjednika, vlasnika, igrača. Dao sam sve od sebe u svakom klubu", rekao je Mourinho za The Times i dodao je:

"Kada odem iz nekog kluba, govorim samo najbolje o njima. Nisam tip osobe koji će iznositi prljav veš. Ne!. Uvijek samo pozitivno", rekao je Jose i zatim se osvrnuo na Inter.

"Sa Interom sam osvojio sve. To je zaista poseban tim, ali ako bi jednog dana imao šansu da odem u Italiju i treniram nekog rivala, ne bih dva puta razmišljao", rekao je Jose.

Objasnio je Posebni razlog zbog kojeg bi to napravio.

"Profesionalac sam i na takav način gledam na takve stvari. Meni je to sasvim u redu", istakao je Mourinho.

Jose je na klupi Intera osovjio ukupno pet trofeja. Ekipu je vodio u 108 utakmica i ima učinak od 67 pobjeda, 26 neriješenih rezultata i 15 poraza.

U karijeri je legendarni stručnjak vodio sve same velikane. Počeo je u Benfici, kratko je bio u Uniao Leiri, a zatim je krenuo pravi posao.

Velike stvari je napravio sa Portom, a potom je radio za Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United i Tottenham.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti