01. 05. 2021 - 21:01
Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju bolji od Zrinjskog,...
907
Shares
Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju bolji od Zrinjskog, potpuno otvorena utrka za plasman u Evropu

Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju bolji od Zrinjskog, potpuno otvorena utrka za plasman u Evropu

01. 05. 2021 - 21:01
0
Shares

Fudbaleri Širokog Brijega rezultatom 1:0 su savladali Zrinjski u susretu 28. kola Premijer lige BiH

Niz od četiri uzastopne utakmice bez pobjede fudbaleri Širokog Brijega prekinuli su večeras u regionalnom hercegovačkom derbiju sa Zrinjskim, koji su dobili sa minimalnih 1:0.

Širokobriježani su jedno vrijeme djelovali čak i kao potencijalni kandidat za naslov prvaka BiH, a onda su u lošem nizu doživjeli poraze od Sarajeva, Borca i Veleža, osvojili su samo bod protiv Krupe pa se njihova sezona iz snova pretvorila u agoniju i udaljili su se čak i od utrke za plasman u Evropu.

Večerašnji derbi protiv Zrinjskog u okviru 28. kola Premijer lige BiH bio je Širokobriježanima posljednja šansa da trijumfom uhvate priključak za mjestima koja vode u Evropu, a gosti su i sami sebi mogli stvoriti probleme eventualnim neuspjehom, te su i oni imali svoju računicu i čak su tražili šansu za uključenje u borbu za naslov eventualnim trijumfom.

Nije prvo poluvrijeme na Pecari ponudilo Bog zna kakav fudbal, i ekipe su se smjenjivale u periodima kontrole igre, a u ranoj fazi Zrinjski je imao bolje šanse i vezao je tri udarca u nekoliko minuta preko Juranovića, Bilbije i Zlomislića, no svaki je bio neprecizan.

Utakmica se otvorila tek u finišu prvog dijela, kada prvo mrežu Širokog Brijega ne pogađa Miloš Filipović, a onda na drugoj strani veliku priliku promašuje i Alen Jurilj, te se na odmor odlazi bez golova.

Od rane faze drugog dijela, Širokobriježani ofanzivnije kreću ka golu gostiju, a to se isplatilo u 63. minuti, kada Mato Stanić šutira, a lopta se od Jakovljevića odbija iza leđa Varvodića. Gosti su bili nešto bolji tim i prije gola Stanića, ali su potpunu kontrolu igre preuzeli nakon vodstva Širokobriježana.

Konstantno je Zrinjski vršio pritisak, imao je i nekoliko prilika, ali nije ih uspio realizovati, pa je ostalo 1:0. Domaći su dobili i crveni karton. U sudijskoj nadoknadi isključen je Ivan Grgić, ali ni to nije pomoglo Zrinjskom. Široki Brijeg sada ima 48 bodova, samo jedan manje od Zrinjskog, kojem do kraja slijedi dosta težak raspored, što znači da je borba za Evropu ponovo otvorena.

 

Učitaj još novosti