01. 05. 2021 - 18:05
SAD JE MNOGO JASNIJE: Otkriven GLAVNI RAZLOG zbog čega su...
907
Shares
SAD JE MNOGO JASNIJE: Otkriven GLAVNI RAZLOG zbog čega su Pjaniću POKAZANA IZLAZNA VRATA Camp Noua

SAD JE MNOGO JASNIJE: Otkriven GLAVNI RAZLOG zbog čega su Pjaniću POKAZANA IZLAZNA VRATA Camp Noua

01. 05. 2021 - 18:05
0
Shares

Odluka Ronalda Koemana da u četvrtak navečer Ilaixa Moribu protiv Granade uvrsti u početnu postavu, bila je surova poruka za ostale veznjake u timu s Camp Noua. Osamnaestogodišnjak je ubačen u prvu postavu kako bi zamijenio Pedrija, kojem je bio potreban odmor, ispred Miralema Pjanića i Riquija Puiga.

Otkako je Ilaix uvršten u prvi tim, pokazao je da ima sve što je potrebno da igra za Barcelonu na najvišem nivou. U posljednjih nekoliko mjeseci, Moriba je upisao 14 nastupa za prvi tim, od čega je tri utakmice počeo od prve minute i ukupno je 462 minute proveo na terenu. 


 
U posljednja dva mjeseca, Pjanić je započeo samo jednu utakmicu za Barcelonu. Tokom utakmice protiv Elchea, naš fudbaler je zamijenjen na poluvremenu. Što se tiče Riquija Puiga, u posljednjih nekoliko mjeseci odigrao je četiri utakmice, a sve kao zamjena, i proveo je samo 17 minuta na terenu.

Prema pisanju španskih medija, budućnost Pjanića i Puiga u Barceloni je veoma neizvjesna s obzirom na to da je ovaj dvojac u nemilosti trenera Koemana. Uprkos tome što je naš fudbaler prošlog ljeta prešao iz Juventusa u Barcelonu, Pjanić se morao zadovoljiti ulogom rezervnog igrača, piše "Oslobođenje".

Iako izgleda da će Ilaix ostati u prvom timu sljedeće sezone, situacija za Pjanića i Puiga izgleda drugačije i upravo bi ovaj dvojac na kraju ove sezone mogao napustiti Camp Nou. 

Učitaj još novosti