28. 04. 2021 - 09:51
UEFA SPREMILA REVOLUCIJU ZA EURO: Selektori, ovo su dobre...
907
Shares
UEFA SPREMILA REVOLUCIJU ZA EURO: Selektori, ovo su dobre vijesti - vodite više igrača na turnir, OVO JE RAZLOG

UEFA SPREMILA REVOLUCIJU ZA EURO: Selektori, ovo su dobre vijesti - vodite više igrača na turnir, OVO JE RAZLOG

28. 04. 2021 - 09:51
0
Shares

Evropsko prvenstvo će biti nešto drugačije, pored većeg broja igrača biće dozvoljeno i pet izmjena.

Prethodnih dana se UEFA mnogo više bavila ratom protiv Superlige nego fudbalom, ali je u međuvremenu donijela jednu važnu i vlo konkretnu odluku. Na predstojećem Evropskom prvenstvu selektori će moći da računaju na veći broj igrača.

screenshot-21

Evropska kuća fudbala smatra da će zbog naporne sezone i pandemije kroona virusa predvodnici nacionalnih timova imati teži zadatak da sastave reprezentacije, pa su im izašli u susret. Umjesto 23 igrača, kao što je do sada bio slučaj, selektori će voditi po 26 fudbalera na EURO!

Vrlo važnu odluku je u ponedeljak donio UEFA Odbor za nacionalne timove, a ona će uskoro postati validna, čim je potvrdi Izvršni odbor. Očekuje se da to bude slučaj već do kraja ove nedelje, pa selektori mogu da počnu sa planiranjem koga da dodaju na spisak.

Od ranije je poznato da će selektori na Evropskom prvenstvu imati pravo na pet izmena, a razlozi su slični kao i za novu odluku. Umorni fudbaleri mogu da dobiju malo više vremena za odmor, koji im je nakon dve konfuzne sezone evropskog fudbala preko potreban.

Za sada se čini da će ovakva odluka najviše pogodovati timovima koji će se boriti za pehar, jer velike fudbalske nacije imaju i veći fond igrača koji mogu da povedu na takmičenje.

Evropsko prvenstvo koje se ovog leta igra širom kontinenta počinje 11. juna i traje tačno mesec dana. Po prvobitnom planu trebalo je da se turnir odigra prošle godine, ali zbog epidemiološke situacije u većini zemalja, to nije bilo moguće.

Učitaj još novosti