17. 04. 2021 - 11:36
Alaba napušta Bayern, već se zna gdje je odlučio da ide, traži...
907
Shares
Alaba napušta Bayern, već se zna gdje je odlučio da ide, traži  kuću u Madridu, poznato je  i pored kojeg igrača hoće da živi!

Otkrio nove informacije

Alaba napušta Bayern, već se zna gdje je odlučio da ide, traži kuću u Madridu, poznato je i pored kojeg igrača hoće da živi!

17. 04. 2021 - 11:36
0
Shares

Austrijanac nije dogovorio s minhenskim klubom nastavak saradnje jer je pokazao želju za novim izazovom u svojoj karijeri. Bayern je nedavno potvrdio da Alaba odlazi na kraju sezone bez obeštećenja jer mu ističe ugovor.

Ovaj 28-godišnjak u Bayern je stigao još kao omladinac iz bečke Austrije, a za prvi tim debitovao je 2010. godine. Nakon 11 godina Alaba je odlučio da je vrijeme za odlazak i neke nove izazove.

Alaba se u posljednje vrijeme povezuje s mnogim klubovima, a najviše su to bili Manchester United, Barcelone i Real Madrid. No, prema pisanju španskih medija čini se da je on već donio odluku.

Mnogi smatraju da će Alaba na kraju ove sezone sigurno potpisati za Real Madrid koji mu je ponudio ugovor na pet godina.

Alaba će se tako u kraljevskom klubu pridružiti svom bivšem saigraču Toniju Kroosu koji već godinama igra s velikim uspjehom u realu. Madridski AS objavio je da Alaba već traži i kuću u glavnom gradu Španije, te da mu u tome pomaže upravo Kroos.

Navodno, Kroos je imao veliku ulogu u tome da Alaba izabere dolazak u Real Madrid jer mu je objasnio kakva je situacija u klubu i šta ga očekuje ukoliko potpiše ugovor s Kraljevima.

AS piše da je Alaba već angažovao svog agenta da mu traži kuću u Madridu, te da je odlučio da živi u istom naselju kao i Kroos.

Radi se o naselju La Finca koje je jedno od elitnijih u Madridu, a Alaba bi trebao biti svega nekoliko kuća udaljen od Kroosa. Jasno je da su oni u odličnim odnosima, te da je Kroos spreman da pomogne Alabi kako bi se on što prije adaptirao na novi klub i grad.

Alaba je još kao dijete napustio Beč jer je u Bayern stigao 2007. godine kada je imao svega 14 godina. No, nakon 14 godina odlučio je da je vrijeme za promjenu i čini se da za njega trenutno nema većeg izazova od odlaska u Real Madrid.

Reprezentativac Austrije je u dosadašnjoj karijeri odigrao čak 425 utakmica za Bavarce i uspio je postići 33 gola uz 52 asistencije. Pored Bayerna jednu sezonu proveo je na posudbi u Hoffenheimu.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti