15. 04. 2021 - 11:36
MISLI DA JE MESSI?! Sergio Aguero ZAHTJEVIMA iznenadio klubove...
907
Shares
MISLI DA JE MESSI?! Sergio Aguero ZAHTJEVIMA iznenadio klubove TRAŽI LI PREVIŠE?

MISLI DA JE MESSI?! Sergio Aguero ZAHTJEVIMA iznenadio klubove TRAŽI LI PREVIŠE?

15. 04. 2021 - 11:36
0
Shares

Iskusni argentinski napadač nije dobio novi ugovor sa Manchester Cityjem, a klub je nedavno saopštio kako će na kraju sezone Aguero napustiti ekipu.

Ovaj 33-godišnji napadač ima namjeru još nekoliko sezona provesti u evropskom fudbalu, te to želi i dobro naplatiti.

Interes za njegovim uslugama je poprilično veliki. Juventus, Barcelona, PSG, te timovi iz Premeirshipa Chelsea i Manchester United su kandidati za njegov potpis, ali nakon saopštenih uslova mnogi će odustati.

Kako navodi Gazzetta dello Sport, Aguero je na sastanku sa rukovodstvom Juventusa tražio ogromnu platu i želi čak 12 miliona eura po sezoni.

Međutim, činjenica da ima 33 godine i da je sklon povredama, Agueru ne ide u prilog, pa je tako zaista teško očekivati da Juventus, ali ijedan drugi tim pristane na ove njegove zahtjeve.

Pandemija u svijetu mnoge je timove navela da smanjuju plate igračima. Dosta njih je i ove sezone odlučilo sa igračima dogovoriti rezove i plata od 12 miliona eura godišnje je poprilično visoka.

Aguero očigledno želi zaraditi još nešto novca prije povratka u Argentinu i ostaje nam da vidimo hoće li se naći klub koji je spreman da mu plati ovu cifru.

Sergio Aguero je ponikao u Independienteu iz kojeg je na ljeto 2006. godine kao tinejdžer stigao u Atletico Madrid. Poslije pet godina u Atleticu potpisao je za City, a transfer je iznosio 40 miliona eura.

Ovaj Argentinac je najbolji strijelac u historiji Manchester Cityja jer je na 385 mečeva postigao 257 golova, te je dodao još 73 asistencije.

Sa Cityjem je osvojio sve trofeje u Engleskoj, ali je izostao onaj kojeg najviše želi - trofej Lige prvaka.

Zadnja šansa mu je ova sezona u kojoj će Građani finale tražiti u dvomeču protiv još jednog bogataša PSG-a.

Učitaj još novosti