15. 04. 2021 - 09:37
U JAVNOST IZAŠLO FOTOGRAFIJA IGRAČA REALA: Igrao sa otečenom...
907
Shares
U JAVNOST IZAŠLO FOTOGRAFIJA IGRAČA REALA: Igrao sa otečenom nogom, IZGLEDA UŽASNO

U JAVNOST IZAŠLO FOTOGRAFIJA IGRAČA REALA: Igrao sa otečenom nogom, IZGLEDA UŽASNO

15. 04. 2021 - 09:37
0
Shares

Real Madrid remizirao je jučer na Anfieldu protiv Liverpoola (0:0) u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka, te je zahvaljujući pobjedi od 3:1 iz prve utakmice prošao u polufinale, gdje ga čeka duel protiv Chelseaja.

Kraljevi su pred ovaj meč imali ozbiljnih problema sa povredama i zdravljem igrača, pa je Zinedine Zidane morao da napravi određene promjene u ekipi.

U defanzivnom dijelu zbog virusa nije bilo kapitena Sergija Ramosa, povrijeđeni su Dani Carvajal i Raphael Varane, a susret je propustio i Lucas Vazquez.

Pod upitnikom je bio i mladi urugvajski fudbaler Federico Valverde (22). On je imao povredu zgloba, ali je ipak odlučio da pomogne ekipi i odigrao je kompletan meč na poziciji desnog beka.

n

Nije to za njega prirodna pozicija. Bilo je zbog toga nervoze u početnim minutama susreta, ali je u ostatku meča odigrao zaista dobro.

Ispostavilo se na kraju da je 22-godišnji Urugvajac kompletan meč odigrao sa jakim bolovima u zglobu. Njegova djevojka Mina Bonino je na Twitteru postavila fotografiju Fedeove noge i poručila je kako je ponosna na njega.

"Fotografija je nastala danas poslijepodne. Nije želio ništa staviti na nogu dok se utakmica nije završila. Znam da ćeš mi zamjeriti što sam objavila ovo, ali morala sam zbog snage koju si pokazao danas i niko ti ništa nije poklonio. Ti si naš ponos", poručila je Mina.

Valverde je član Real Madrida od 2016. godine. Ranije je nastupao za Penarol, a bio je na posudbi u Deportivo La Coruni

 

Učitaj još novosti