14. 04. 2021 - 08:17
NEYMAR PROMAŠIO 4 VELIKE ŠANSE ZA POLUFINALE, ŠTA MU SE...
907
Shares
NEYMAR PROMAŠIO 4 VELIKE ŠANSE ZA POLUFINALE, ŠTA MU SE DESILO? Pogledajte snimak, kao da je lopta prokleta...

NEYMAR PROMAŠIO 4 VELIKE ŠANSE ZA POLUFINALE, ŠTA MU SE DESILO? Pogledajte snimak, kao da je lopta prokleta...

14. 04. 2021 - 08:17
0
Shares

Brazilski fudbaler Nejmar najbolji je pojedinac revanš meča četvrtfinala koji u Parizu igraju njegov PSŽ i Bajern Minhen. Iako je pitanje prolaska u polufinale bilo otvoreno zahvaljujući njegovom manjku sreće, svi će rekli da mu je partija za pamćenje.

Bivši fudbaler Barselone plesao je po terenu i samo ga je manjak sreće spriječio da postigne het-trik!

screenshot-2

Tri puta je Nejmar pogađao okvir gola i to samo u prvom dijelu susreta protiv giganta iz Bavarske. Imali su Nijemci mnogo sreće u Parizu.

Prvu priliku Nejmar propušta u 34. minutu, kada je sam stvorio poziciju za udarac i šutirao u bliži ugao. Pogodio je stativu, mada djeluje da je i Manuel Nojer umiješao prste u tu intervenciju. Ostalo je 0:0 poslie tog pokušaja.

Samo tri minuta kasnije, Nejmar je ponovo bio u šansi. Ovog puta nemoćan bio je Manuel Nojer, ali je prečka spasla Bajern. Nejmaru se odbila lopta na ivici kaznenog prostora, on se namestio za šut, a zatim i pogodio okvir gola njemačkog tima. I nije bio kraj...


U prethodnoj akciji učestvovao je Anhel di Marija, u ovoj Kilijan Mbape. Bio je to kontranapad Parižana u kom je Francuz idealno odigrao loptu za Brazilca koji se ubacivao u kazneni prostor. Barem na papiru, najlakša prilika za gol, ali... Stativa!

I morala je da stigne kazna. Već u sljedećem minutu i sljedećem napadu Bajern je poveo i dodao novu neizvesnost ovom dvomeču.

Vrlo zapaženi Nejmar imao je idealnu priliku za postizanje gola i u nastavku. Bio je za nekoliko centimetara kratak i nije uspio da loptu pošalje u praznu mrežu njemačkog tima. Ako u tri situacije nije imao sreće, šta ovdje reći?


Nakon gola Šupo-Motana rezultat u dvomeču glasio je 3-3, a PSŽ imao prednost zbog više datih golova u gostima. Vremena da se i to promijeni bilo je dovoljno, ali... PSŽ uspjeva da stigne do polufinala - eliminisali su aktuelnog šampiona Evrope!

 

izvor:Mondo

Učitaj još novosti