12. 04. 2021 - 22:07
Bio je predmet sprdnje, a sada ga TRAŽI NOVI KLUB
907
Shares
Bio je predmet sprdnje, a sada ga TRAŽI NOVI KLUB

Bio je predmet sprdnje, a sada ga TRAŽI NOVI KLUB

12. 04. 2021 - 22:07
0
Shares

Jesse Lingard donedavno je bio jedan od dežurnih predmeta sprdnje engleskog nogometa. Poslovično nemilosrdnoj engleskoj nogometnoj javnosti ovaj ofenzivni veznjak bio je možda i omiljena meta poruge.

Doduše, nije da im svojim nastupima za to nije dao povoda. Lingard, proizvod akademije Manchester Uniteda, nije uspijevao opravdati status velikog talenta, a dok se čekalo da napokon proigra, već se približio i poznim igračkim godinama.

Nisu pomogli ni brojni nespretni potezi, kao ni ponašanje van terena, prije svega pomalo djetinjasta aktivnost na društvenim mrežama.

S 28 godina zakucan za tribine
Bilo mu je već 28 godina kada se početkom ove sezone našao zakucan uglavnom za tribine, a tek ponekad i za klupu. Činilo se da se njegova avantura na Old Traffordu bliži kraju - ugovor tamo ima do ljeta 2022. - kada ga je United ove zime poslao na posudbu u West Ham.

Stadion Poljud
Svi pričaju kako se Maksimir urušava, a pogledajte što se događa s Poljudom

Čekićari su hit ove sezone - momčad koja je premašila i najoptimističnija predviđanja nalazi se na senzacionalnom četvrtom mjestu ove sezone, a u takav se narativ uklopio i Lingard.

On je tek u veljači u dresu West Hama prvi put ove sezone zaigrao u Premierligi, a u devet utakmica dotad zabio je osam golova i četiri puta asistirao!

Nije skup za engleske pojmove
Zbog novopronađene forme dobio je i nadimak Lionel Jesse, a njegove dobre igre nisu promakle ni engleskom izborniku Garethu Southgateu, koji ga je prvi put nakon 2019. uvrstio na popis reprezentacije. No, njegove igre ne prati samo izbornik.

Erlić i Ibrahimović
Hit igrač Serie A: ''U Dinamu su svi znali da navijam za Hajduk, a san mi je zaigrati na Poljudu''

Lingardovu situaciju prate i brojni klubovi, među kojima su, osim engleskih velikana, teškaši poput Real Madrida, PSG-a, Intera, javlja ESPN. West Ham bi ga rado trajno potpisao, ali vidjet ćemo hoće li uspjeti u tome budući da konkurencija pozorno prati.

Lingard po Transfermarktu vrijedi za engleske prilike skromnih i povoljnih 15 milijuna eura.

Učitaj još novosti