12. 04. 2021 - 17:58
Neymar je 2019. godine bio blizu povratka u Barcelonu: EVO ŠTA...
907
Shares
Neymar je 2019. godine bio blizu povratka u Barcelonu: EVO ŠTA SU MU KATALONCI PONUDILI

Neymar je 2019. godine bio blizu povratka u Barcelonu: EVO ŠTA SU MU KATALONCI PONUDILI

12. 04. 2021 - 17:58
0
Shares

Nekadašnji skaut Barcelone Andre Cury, koji je također radio i kao Neymarov agent, otkrio je koliko je blizu Brazilac bio povratku na Nou Camp u ljeto 2019. godine. 

To ljeto, Barcelona je već dovela Antoine Griezmanna za 120 miliona eura što je znatno otežalo dovođenje Neymara. 

- Neymar ima pet ili šest godina veoma dobre karijere pred sobom. Messi bi sigurno ostao u Barceloni da oživi magične momente koje su imali zajedno, rekao je Cury za katalonski Sport i dodao: 

- To ljeto smo bili blizu dovođenja Neymara nazad u Barcelonu, ali budući da je Griezmann već došao, klub je bio finansijski zakopčan do vrata. PSG je tražio 150 miliona eura i Ivana Rakitića, te Jean-Claira Todiboa kao i posudbu Ousmanea Dembelea. Jedina razlika je što je Barcelona nudila 130 umjesto 150 miliona eura. 

Otkrio je i da je Vinicius Junior bio veoma blizu prelaska u Barcelonu, ali da su njegovi agenti zabili Kataloncima nož u leđa. 

- Njegovi su nas agenti izdali. U ključnom trenutku su nam zabili nož u leđa, 15 dana prije potpisa za Real Madrid, Vinicius je rekao da on želi u Barçu, da mu je Neymar idol i da je Leo Messi bolji od Ronalda. Bio sam kum djetetu njegovog agenta. Za mene je to bila prava izdaja. Zatim su oni uzeli i Rodryga jer su smatrali da nisu izabrali pravog Brazilca. Zato su doveli dvojicu igrača na istu poziciju i obojicu van Evropske unije, zaključio je Cury. 

Učitaj još novosti