10. 04. 2021 - 10:40
NOVA DRAMA PRED MEČ GODINE! Pred El Clasico promijenjen...
907
Shares
NOVA DRAMA PRED MEČ GODINE! Pred El Clasico promijenjen sudija, Katalonci

NOVA DRAMA PRED MEČ GODINE! Pred El Clasico promijenjen sudija, Katalonci "s razlogom" bijesni na novi izbor

10. 04. 2021 - 10:40
0
Shares

Uoči utakmice između Real Madrida i Barcelone u okviru 30. kola španske La Lige promijenjen je glavni sudija meča, a umjesto Antonija Mateua Lahoza glavni arbitar će biti Jesús Gil Manzano, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u Kataloniji.

Odluka o promjeni glavnog sudije za vjerovatno i najvažniju utakmicu u ovoj sezoni La Lige došla je nakon povrede Lahoza tokom meča Lige prvaka između Bayerna i PSG-a, a glavnu riječ vodit će sudija Manzano s kojim igrači Barcelone nemaju najbolje iskustvo.

Naime, mediji u Španiji pišu da je posebno Lionel Messi posljedjnih godina imao problema sa Manzanom i da mu je ovaj sudija u nekoliko navrata neopravdano pokazivao žuti karton, a navodi se i također da je ovaj 37-godišnji arbitar svojevremeno fotografisan ispred stadiona Santiago Bernabeu.
Tada je u ruci imao kes s grbom Real Madrida, a morao se "braniti" riječima da je u kesi bio poklon za njegovog sestrića. Ipak, to opravdanje mu nije pomoglo da u Barceloni ne bude okarakterisan kao "neprijatelj".

S tim u vezi katalonski mediji pišu da su u Barceloni jako razočarani izborom novog sudije, a podsjećamo, meč između Real Madrida i Barcelone igra se u subotu s početkom u 21 sat.
Atletico Madrid je lider La Lige sa 66 osvojenih bodova, jedan više od Barcelone i tri više od Real Madrida,prenosi Klix.

 

Učitaj još novosti