05. 04. 2021 - 15:01
Mino Raiola i Alf Inge Haaland su napunili račun od Erlingovog...
907
Shares
Mino Raiola i Alf Inge Haaland su napunili račun od Erlingovog transfera u Borussiju

Mino Raiola i Alf Inge Haaland su napunili račun od Erlingovog transfera u Borussiju

05. 04. 2021 - 15:01
0
Shares

Pregovori o transferu Erlinga Haalanda započeli su prošle sedmice kada su njegovi agenti Mino Raiola i Alf-Inge Haaland obavili razgovore sa Barcelonom i Real Madridom.

Nakon španskih velikana zakazani su pregovori i sa engleskim klubovima, a danas su se pojavile i cifre koje su od Barcelone tražili Raiola i Haaland.

screenshot-12

Otac i agent sjajnog napadača tražili su i dobar dio kolača za sebe u transferu, a interesantno je svakako da su oni napunili račune i pri prelasku Erlinga iz Salzburga u Borussiju.

U januaru 2020. godine tim iz Dortmunda je platio oko 20 miliona eura za norveškog napadača, ali je mnogo više novca izdvojio za Raiolu i Haalanda starijeg.

Tako je kontroverzni agent Mino Raiola uzeo čak 15 miliona eura provizije, dok je Alf Ingeu na račun leglo 10 miliona eura.

Nije nikakvo čudo što nakon svega traže više novca od Barcelone, a sigurno da će slične uslove postaviti i pred ostale klubove.

Haalandov transfer bi klubove sa provizijama mogao koštati gotovo 200 miliona eura jer Borussia navodno traži minimalno 150 miliona za svog napadača.

Petogodišnji ugovor od 30 miliona eura po sezoni znači i da bi ukupna vrijednost transfera mogla biti doći do nestvarnih 350 miliona eura.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti