05. 04. 2021 - 12:27
"RONALDO JE AROGANTAN, NIKO GA NIJE NADIGRAO KAO MI SRBI"...
907
Shares

"RONALDO JE AROGANTAN, NIKO GA NIJE NADIGRAO KAO MI SRBI" Oglasio se Stefan Mitrović - ISPROZIVAO RONALDA ZBOG SKANDALA U BEOGRADU

05. 04. 2021 - 12:27
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Srbije je prošlog utorka odigrala poslJednji od tri martovska meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali o njima i dalje ne prestaje da se priča.

PoslIJe sedam bodova osvojenih u mečevima protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana, Stefan Mitrović je sumirao utiske i posebno se dotakao čuvenog detalja sa Kristijanom Ronaldom sa utakmice u Beogradu.

Srpski defanzivac je bio jedan od glavnih heroja Srbije u meču sa šampionom Evrope, kada je u 93. minutu prvo zaustavio udarac Kristijana Ronalda, a potom i Bernarda Silve, spasivši bod selekciji u tom susretu (2:2).

screenshot-37

Glavni sudija meča nije vidIo da li je lopta prešla gol-liniju ili nije, što je dovelo do jednog od najprepričavanijih fudbalskih događaja ove godine, a sam Mitrović se prisjeća kako je uspio da spasi reprezentaciju Srbije.

"Neko sam ko nikad ne odustaje i stvarno ću dati sve za svoj tim da dođemo do rezultata. To se desilo protiv Portugala. Išao sam do kraja i nisam odustao, na kraju je bilo šta je bilo. Kad sam vidio kako je prošla licitacija za njegovu kapitensku traku, na kraju mi je još draže što se sve izdešavalo i što smo mogli da pomognemo malom Gavrilu za njegovo lječenje", rekao je Stefan Mitrović u emisiji "Jutro" na TV Prva.

Fudbaler Strazbura je prokomentarisao i kako je Srbija u tom meču nadigrala Portugal i da se to Kristijanu Ronaldu nije često dešavalo u karijeri.

"Prvo poluvreme smo ušli sa previše respekta i primili dva glupa gola. Vjerovali smo do kraja i za drugo poluvreme smo stvarno dali sve od sebe. Vidjeli smo njihov strah jer smo ih posluhe nadigrali, jedina ekipa koja je postojala na terenu smo bili mi i to nam je bilo potrebno. Da kad smo u minusu, da se vratimo i pokažemo karakter. Videla se nervoza kod Ronalda. Mislim da nije imao dosta ovakvih slučajeva na terenu u karijeri, da bude totalno nadigran i inferioran. I baš mi je drago što smo pokazali da protiv evropskih šampiona možemo da budemo egal i da budemo bliži pobedi."

Mitrović se osvrnuo i na to kako je bilo voditi duele sa Ronaldom i otkrio neke detalje sa terena.

"Iskreno, stvarno poštujem njega kao sportistu. On je pravi primer kako treba da se ophodi prema profesionalnim obavezama. Međutim, na terenu je malo drugačija stvar. Arogantan je u komunikaciji, ne dozvoljava da mu neko mnogo priđe. To mi se nije dopalo, ali dobro, on je takav", rekao je srpski defanzivac.

Mitrović je istakao i da je novi selektor Dragan Stojković Piksi svima ulio dodatno samopouzdanje i da mu je mnogo drago što ima priliku da sarađuje sa njim.

"Dugo smo očekivali predstavljanje selektora i na našu radost je to bio Mister Piksi. On je doneo novu energiju i autoritet. Postavio je sve na svoje mesto i to se odmah videlo na terenu. To je čovek koji nam je bio potreban sve ove godine i vidi se da je bio veliki igrač. Svima je ulio poverenje i osećamo tu neku disciplinu. Iznenadio nas je sve i oduševio svojim stavom. Stavio nam je u glavu da stvarno verujemo u sebe, da možemo da pobedimo svakoga. Ono što se desilo protiv Škotske je velika žal, imali smo veliku šansu za Evropsko prvenstvo. To treba da nam svima bude motiv za dalji rad."

Sport.ba/Mondo

Učitaj još novosti