04. 04. 2021 - 15:21
Pirlo nakon remija protiv gradskog rivala: Sami smo sebi...
907
Shares
Pirlo nakon remija protiv gradskog rivala: Sami smo sebi zakomplikovali život

Trener Juventusa

Pirlo nakon remija protiv gradskog rivala: Sami smo sebi zakomplikovali život

04. 04. 2021 - 15:21
0
Shares

Trener Juventusa Andrea Pirlo rekao je poslije remija protiv Torina 2:2 da je njegov tim sam kriv zbog još jednog kiksa.

I navijači i uprava Stare dame u ovom periodu sezone navikli su na pobjede, kao i da Juventus već grabi ka tituli. Postavljanjem Andrea Pirla na mjesto trenera u njegovom prvom velikom trenerskom poslu, Juventus se odlučio na rizik.

Juve sada ima 12 bodova manje od vodećeg Intera, a poslije gubitka bodova protiv gradskog rivala, Pirlo je odgovarao na neugodna novinarska pitanja.

“Dobro smo počeli, poveli smo, a to je ono što je najteže protiv ekipa koje se brane. Kao i inače, sami smo zakomplikovali život. Nadali smo se drugačijem drugom poluvremenu, ali odmah smo napravili veliku grešku, poslije koje je bilo teško vratiti se”, rekao je Pirlo i dodao:

“Moramo da radimo na tome da ekipi usadimo fudbalske principe kao što su pozicioniranje i kretnja, moramo da ih naučimo da traže više prostora. Posebno se to odnosi na utakmice u kojima su nam protivnici ekipe koje igraju duboku odbranu. U ovom trenutku pravimo previše horizontalnih dodavanja i to nas čini predvidljivima“.

Juventus je sada četvrti na tabeli Serije A sa 56 bodova, ali bodovno poravnat sa petoplasiranim Napolijem, tako da ekipi Andree Pirla slijedi grčevita borba za plasman u Ligu prvaka. Torino je 17. prvi iznad zone ispadanja sa 24 boda, dva više od Cagliarija.

Sport.ba/Sport.centar

Učitaj još novosti