29. 03. 2021 - 15:02
Neke priče su zaista šokantne: Bivši reprezentativac Francuske...
907
Shares
Neke priče su zaista šokantne: Bivši reprezentativac Francuske je u komi punih 39 godina, a sve zbog bizarne greške doktora

Vjerovali ili ne

Neke priče su zaista šokantne: Bivši reprezentativac Francuske je u komi punih 39 godina, a sve zbog bizarne greške doktora

29. 03. 2021 - 15:02
0
Shares

Neke priče su zaista za rubriku 'vjerovali ili ne', a jedna od njih je i ona vezana za Jean-Pierrea Adamsa. 

Ne znate o kome je riječ? 

Jean-Pierre Adams je nekadašnji igrač Paris Saint Germaina koji se nalazi u komi punih 39 godina. Adams je davne 1982. godine doživio povredu koljena koja je zahtijevala hiruršku intervenciju. Operaciju je obavio u bolnici u Lyonu iz koje nikada nije izašao, a sve zbog bizarne greške anesteziologa. 

Šta se desilo?

Anesteziolog je napravio grešku jer je Adams bio loše inhaliran. Postavljena cijev je blokirala put kisiku, a to je rezultiralo srčanim zastojem i dovelo do teških oštećenja na mozgu. Adams je upao u komu i nikada se nije probudio iz nje. 

Bolnica nije uputila izvinjenje porodici i opravdavala se malim brojem anesteziologa u to vrijeme, te navodima da je jedan doktor bio zadužen za osam pacijenata. 

Naravno, sve je završilo na sudu jer je Adamsova porodica tužila anesteziologa koji je napravio grešku, a on je proglašen krivim. Kazna za kobnu grešku koja je uništila Adamsov i život njegove porodice bila je jednomjesečna suspenzija koja je potom preinačena u bizarnu novčanu kaznu od 750 eura. 

Uprkos tome što joj medicinska sestra govori da Adams više nije isti, supruga Bernadette ne želi eutanizirati svog muža.

"Medicinska sestra mi govori da on nije više isti. Ja mislim da on ponovo oseća, mislim da prepoznaje moj glas i da zna kada sam pored njega", poručuje Bernadette koja sa Adamsom ima dva odrasla sina. 

Sport.ba/Sport1

Učitaj još novosti