23. 03. 2021 - 08:43
Masters u Majamiju: Džumhur u dva seta bolji od Amerikanca za...
907
Shares
Masters u Majamiju: Džumhur u dva seta bolji od Amerikanca za finale kvalifikacija

Najbolji bosanskohercegovački teniser

Masters u Majamiju: Džumhur u dva seta bolji od Amerikanca za finale kvalifikacija

23. 03. 2021 - 08:43
0
Shares

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u finale kvalifikacija za Masters 1000 turnir u Majamiju pobjedom nad Ulisesom Blanchom rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (6) i 6:4.

Ovogodišnje izdanje Masters 1000 turnira u Majamiju šansa je za brojne tenisere jer nesvakidašnji broj najboljih igrača svijeta neće učestvovati.

Bh. teniser je bez većih problema prošao kvalifikacije. Drame je bilo jedino u prvom setu gdje je 251. igrač svijeta protiv Džumhura odigrao prilično ‘tvrdo’ i dobro, ne dozvolivši niti jedan brejk favorizovanom Sarajliji.

Prvi dio igre je otišao u taj-brejk, Blanch je čak servirao za set, ali je Džumhur vezao tri poena pri rezultatu 5:6 i dobio prvi dio igre.

Ni u drugom setu nije moglo bez drame. Džumhur je igrao odlično, imao je tri gema prednosti i koračao je ka sigurnom trijumfu, ali kada je servirao za meč, Blanch vraća brejk i stiže na 5:4. Ipak, bh. teniser oduzima servis svom protivniku već u narednom i odlazi u finale kvalifikacija gdje ga čeka Čileanac Alejandro Tabilo.

Sport.ba/Sport.centar

Učitaj još novosti