22. 03. 2021 - 16:38
Đoković šokirao region, izjava o Hrvatima daleko odjeknula
907
Shares
Đoković šokirao region, izjava o Hrvatima daleko odjeknula

JE LI MOGUĆE DA JE OVO IZJAVIO?!

Đoković šokirao region, izjava o Hrvatima daleko odjeknula

22. 03. 2021 - 16:38
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka, dao je opširan intervju za Sportske novosti gdje je apostrofirao da su Srbi i Hrvati praktično jedan narod.

Poznate su simpatije koje Novak gaji prema zapadnim susjedima, što se najviše dalo uočiti tokom posljednjeg Svjetskog prvenstva u fudbalu, kada je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

U sličnom maniru je u Srđan prokomentarisao šta misli o osnosu Srba i Hrvata.

“Za mene je sve to isto, pa nek se ljuti ko hoće i kako god hoće. Za mene je to bila i ostala jedna zemlja i jedan narod. I, jednostavno, mi moramo zajedno, jer pojedinačno ne možemo ništa da uradimo. Niko nas ne smatra ozbiljno, osim ako ne napravimo neku vrstu unije, ekonomske, bilo kakve, mi smo onda ozbiljan faktor i neće moći da se igraju s nama kao što se sada igraju”, rekao je Đoković za Sportske novosti.

Naglasio je da ekstremisti postoje i kod Srba i kod Hrvata, ali gledano iz ugla običnog naroda za njega ne postoje razlike.

To je primijetio tokom Novakove saradnje sa trenerima iz Hrvatske i boravka na turniru u Umagu gdje se uvijek dobro osjećao.

Daleko oštriji bio je prema zemljama zapadne civilizacije u kojima Novaka bije loš glas.

“Oni i dalje misle da je to njihov svijet, a da smo svi mi ostali eto tako, sitniš za potkusurivanje! A nije tako. I mi smo dio evropske civilizacije! I normalnog svijeta! I nemamo čega da se stidimo. To što se događalo u prošlosti s jedne i druge strane, ja samo kažem, neka svako nosi svoj krst. Ali mi moramo zajedno, nemamo kud! Nemamo izbora. Mi moramo biti zajedno! Apsolutno i jedino tako možemo se izboriti da nas posmatraju kao ravnopravne ljude”, rekao je Đoković.

srdjan-djokovic

Posebno je pohvalio uticaj Gorana Ivaniševića na Novakovu igru.

“Mislim da je to Novaku leglo kao kec na desetku! To Goranovo pojavljivanje u stručnom štabu. Pogodio je kao uvijek! Novak je fantastičan u svakom pogledu i zna koje su mu mane, vrline su ogromne, ali ima i mane koje je tokom čitave karijere pokušavao da ispravi. Sam i uz pomoć stručnjaka, bivših tenisera iz prošlosti, kao što je Ivanišević za servis. To je živa istina kako mu je popravio servis. I dignuo mu je preciznost i procenat i jačinu. On više ne baca tako visoko, Čilić je bacao možda i previsoko, a Novak je isto imao problema, izvijao se poput Čilića i on mu je to ispravio. To je fantastična stvar. Njihova saradnja dovela je do fantastičnog osvajanja naslova u Australiji”, rekao je Srđan.

Sa velikom dozom samopouzdanja rekao je da je Novak već sada najbolji teniser u istoriji ovog sporta potkačivši tom prilikom Rogera Federera i Rafaela Nadala.

 “On neće još da napusti tenis, njegova karijera će trajati još godinu i po, dvije, do tri najviše kada će svi mogući parametri biti u njegovom vlasništvu. On je i sada najbolji teniser na svijetu i jedan od najboljih sportista svih vremena. Pa evo i jedan engleski novinar je izjavio prošle nedjelje, iako su oni ljuti protivnici njegovi, da njegovi takmaci više nisu Federer i Nadal, nego ga upoređuju s Tigerom Woodsom i Michaelom Jordanom. On vam je ta kategorija”, rekao je on.

novak

Za kraj se dotakao i tome koliko je Novak omiljen u drugim dijelovima civilizacije.

“Nevjerovatno… Ali vidite šta je Novak, on je mentalna gromada kojoj ne možete ništa, jer kad se on koncentriše, niko mu ništa ne može! Zašto u Kini igra najbolji tenis? Pa zato jer tamo osjeća ljubav i privrženost, on je u Indiji božanstvo, u Južnoj Americi, u Africi! Pa nije taj zapadni svijet – cijeli svijet!? Pa oni su petina čovječanstva, jedna osmina, jedna desetina! Oni su izmislili taj sport, svaka im čast na tome, ali i mi iz drugih dijelova svijeta imamo pravo da se bavimo tim sportom. Samo priznajte ono što jeste”, zaključio je otac čovjeka koji je jutros ušao 313. nedjelju na čelu ATP liste.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti