21. 03. 2021 - 14:38
Dečko koji je iz blata druge lige došao do dresa viceprvaka...
907
Shares
Dečko koji je iz blata druge lige došao do dresa viceprvaka svijeta u samo tri godine

KRISTIJAN LOVRIĆ SADA ŽELI I NA EURO

Dečko koji je iz blata druge lige došao do dresa viceprvaka svijeta u samo tri godine

21. 03. 2021 - 14:38
0
Shares

Od 2. HNL prije samo tri godine do dresa viceprvaka svijeta u nogometu, to je ukratko put Kristijana Lovrića, hit igrača Gorice.

Drugi najbolji strijelac HNL-a s 15 golova igra nogomet karijere. Lovrić je najbolji igrač Gorice koja drži visoko treće mjesto u HNL-u, a s 25 godina doživio je ono što svaki sportaš sanja u Hrvatskoj – zaigrat će za reprezentaciju.

Izbornik Zlatko Dalić stavio je Lovrića na širi popis igrača za tri predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali zbog ozljede Rebića i upitnikom nad Perišićem, Dalić je pozvao Lovrića u ponedjeljak na okupljanje i tako mu ostvario snove.

Lovrić je rođen u Ogulinu, a tamo je i počeo trenirati nogomet. Svoju profesionalnu karijeru je započeo van granica Hrvatske, u slovenskom klubu NK Bela Krajina. Nakon jedne sezone u Sloveniji vratio se u Ogulin 2015. godine i odmah preselio u Kustošiju. Tamo je u dvije sezone briljirao i osigurao si transfer u Lokomotivu, tu se baš i nije snašao, Lokomotiva ga je slala na posudbe u Lučko i Kustošiju, piše Gol.hr.

U srpnju 2018., dok je cijela Hrvatska bila u velikoj euforiji, Lovrić je ostvario za sebe veliki transfer, potpisao je za Goricu i tu počinje nevjerovatan uzlet u karijeri.

Lovrić je već dvije-tri sezone među najboljim igračima HNL-a, a povezivalo ga se s mnogim klubovima, no odlučio je potpisati novi ugovor do 2023. Prema Transfermarktu vrijedi čak 5,5 miliona eura. Kod dolaska u Goricu vrijedio je tek 200 hiljada eura, a sada je sedmi najskuplji igrač lige.

Nije tajna da navijači Hajduka silno žele vidjeti Lovrića na Poljudu gdje bi sigurno imao vrhunski status. Torcida ga je čak zvala da dođe u Hajduk nakon što je srušio Bijele pred kraj  2019. godine.

Lovrić je u devet utakmica protiv Hajduka upisao sedam golova.

''Svaku utakmicu isto pripremam i jednako igram, ali ispada da Hajduk najviše volim, a Gorica ide do kraja i trofeja, svi vjerujemo u to, ali i znamo s kim igramo u polufinalu'', rekao je junak Gorice nakon rušenja Hajduka u četvrtfinalu Kupa, u toj utakmici je zabio dva gola u pobjedi 3:0.

Izvjesno je da će ovog ljeta napustiti Goricu i ostvariti transfer, a gdje god da ode sigurno će se nametnuti i postati jedan od najboljih igrača kluba. Možda dogura i do Eura, to bi tek bila vrhunska priča. A bio je i u planovima Bosne i Hercegovine. Međutim...

Učitaj još novosti