09. 03. 2021 - 09:48
Collina je imao teoriju za udarac laktom i otkrio je kako je...
907
Shares
Collina je imao teoriju za udarac laktom i otkrio je kako je znao da li je bio namjeran ili ne

Napisano u autobiografiji

Collina je imao teoriju za udarac laktom i otkrio je kako je znao da li je bio namjeran ili ne

09. 03. 2021 - 09:48
0
Shares

Pierluigi Collina je za mnoge najbolji sudija svih vremena.

Collina se od suđenja oprostio prije 15 godina, ali je za mnoge ostao najbolji sudija svih vremena u svijetu fudbala. Ovaj 61-godišnji Italijan sada često komentariše suđenja u raznim emicijama, te je jedno vrijeme radio i za FIFA-u.

Nedavno je engleski sudija Graham Poll objavio autobiografiju u kojoj je govorio u jednom dijelu i o Collini. Oni su svi tada učili od Italijana, te im je on često davao vrijedne savjete.

Poll je, između ostalog, otkrio šta je Collina tadašnjim mlađim sudijama savjetovao kako trebaju da procijene da li je neki igrač namjerno udario laktom u lice svog protivnika.

Pišući u svojoj autobiografiji Poll je objasnio da je Collina imao teoriju za udarac laktom. Naime, on im je tada rekao da gledaju ruku igrača i ako je stisnuo šaku onda je to namjeran udarac, a ako nije vjerovatno je to bilo bez namjere da se povrijedi protivnik.

Jasno je da su pravila oko udarca laktom u ruku rigorozna, te se prije nekoliko godina za svaki takav udarac pokazivao direktan crveni karton, te je Collina na taj način pokušao pomoći sudijama da procijene da li je bio namjeran udarac ili ne.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti