09. 03. 2021 - 09:44
U redove Zmajeva stiglo novo ime!
907
Shares
U redove Zmajeva stiglo novo ime!

Novi poziv

U redove Zmajeva stiglo novo ime!

09. 03. 2021 - 09:44
0
Shares

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom protiv Finske 24. marta otvorit će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Naskon duela sa Finskom, koji je na rasporedu 24. marta, 27. će Zmajevi odmjeriti snage sa Kostarikom (prijateljski meč), a 31. marta na rasporedu je 2. kolo kvalifikacija u kojem će naš nacionalni tim igrati protiv Francuske.

Selektor našeg nacionalnog tima, Ivaylo Petev, uputio je pozive za ove mečeve, a u četvrtak će biti objavljen spisak igrača na koje računa s tim da se već špekuliše sa imenima igrača koje je pozvao bugarski stručnjak.

Jedno je sigurno, na spisku Ivayla Peteva naći će se jedno novo ime, a radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu, golmanu ukrajinske Zoryje, Nikoli Vasilju.

Vasilj je karijeru počeo u Međugorju, a branio je između ostalog i za Zrinjski, Igman iz Konjica i Branitelj. Za Zoryju je u ovoj sezoni u prvenstvu odigrao devet mečeva, a u mladoj reprezentaciji BiH ima četiri nastupa.

Pored Vasilja na spisku će se naći još jedan nekadašnji mladi reprezentativac, Ermedin Demirović. Ovaj napadač Freiburga od nekadašnjeg selektora Dušana Bajevića je dobio poziv uoči duela sa Iranom (prijateljski) te Holandijom i Italijom (Liga nacija), no nakon meča sa Iranom je napustio kamp jer je iz mlade reprezentacije "donio" suspenziju zbog žutih kartona, pa nije debitovao za Zmajeve.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti