06. 03. 2021 - 13:52
Transferi koji bi mogli promijeniti historiju nogometa KOJI...
907
Shares
Transferi koji bi mogli promijeniti historiju nogometa  KOJI ĆE KLUB DOVESTI Mbappea, a ključ leži u Salahu

Transferi koji bi mogli promijeniti historiju nogometa KOJI ĆE KLUB DOVESTI Mbappea, a ključ leži u Salahu

06. 03. 2021 - 13:52
0
Shares

Madridski AS danas piše kako su Liverpool i Real ušli u utrku za dovođenje Kyliana Mbappea, odnosno borbu koja bi, kako ističu, mogla promijeniti historiju nogometa.

Madridski klub želi imati u svom kadru trenutno jednu od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, a jedini problem Florentina Pereza je što istu želju ima Liverpool.
Englezi nemaju platežnu moć koju ima Real, ali za Mbappea je spremna žrtvovati jednog od najboljih igrača posljednjih godina - Mohameda Salaha.

1530

Egipćanin navodno unosi nemir u svlačionicu Liverpoola svojim nezadovoljstvom zbog niza loših rezultata pa se špekuliše da bi ga Liverpool mogao prodati narednog ljeta.

Idealan scenarij za Liverpool bio bi da ga Kraljevima proda za oko 100 miliona eura te da onda tim novcem i dijelom koji bi sam dodao kupi Mbappea od PSG-a.

Egipćanin ima oko 12 miliona eura godišnju platu, dok bi za Mbappea morali dodati još osam.

Međutim, postoji i realna opcija da Real jednostavno kupi Mbappea i onda ostavi Liverpool da smišlja šta će sa Salahom. U svakom slučaju očekuje nas buran prijelazni rok s eventualnim transferima koji će uzdrmati svjetski nogomet,prenosi Klix.

Učitaj još novosti