03. 03. 2021 - 22:34
ZLATAN I LEBRON VODE RAT VEĆ NEKOLIKO DANA, A SADA SU SE...
907
Shares
ZLATAN I LEBRON VODE RAT VEĆ NEKOLIKO DANA, A SADA SU SE UMIJEŠALE VELIKE NBA ZVIJEZDE: Nakon ovoga ne smije u Los Angeles

ZLATAN I LEBRON VODE RAT VEĆ NEKOLIKO DANA, A SADA SU SE UMIJEŠALE VELIKE NBA ZVIJEZDE: Nakon ovoga ne smije u Los Angeles

03. 03. 2021 - 22:34
0
Shares

Bivše i sadašnje zvijezde NBA lige stale su u obranu LeBrona Jamesa kojeg je Zlatan Ibrahimović kritizirao zbog prevelikog političkog angažmana.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena glasni je zagovaratelj pokreta Black Lives Matter, a na društvenim mrežama često komentira i ostale važne događaje koji nemaju previše veze sa sportom.

screenshot-5

"Trebali bi se baviti onime što im najbolje ide", rekao je Ibrahimović u intervjuu za Discovery, a LeBron mu je prije četiri dana žestoko odgovorio.

"Nikad neću zašutjeti i ignorirati stvari za koje smatram da nisu ispravne. Propovijedam svojim ljudima o jednakosti, socijalnoj nepravdi, rasizmu i ostalim lošim stvarima u našoj zajednici. Ja jako dobro znam što se događa jer u svojoj školi košarke imam 300 klinaca koji prolaze iste stvari kroz koje sam ja prolazio. Oni trebaju svoj glas, a njihov glas sam ja. Koristim i koristit ću svoju platformu u te svrhe i nema nikakve šanse da bih bio fokusiran isključivo na sport kad sam svjestan koliko je moja platforma moćna", rekao je LeBron.

Par dana kasnije na LeBronovu stranu stao je i Enes Kanter, centar Portlanda, koji je kao 17-godišnjak otišao iz Turske u SAD. Kanter je vrlo glasan kritičar Erdoganova režima koji je čak za njim raspisao i tjeralicu i zatražio da ga Interpol uhiti.

"Netko bi Ibrahimoviću trebao objasniti da postoji razlika između iznošenja političkih stavova i borbe protiv represije i osude diktatora. Black Lives Matter nije politički pokret nego glas protiv nejednakosti i nasilja. U Sjedinjenim Državama to nazivamo slobodom izražavanja", rekao je Kanter preksinoć, a noćas na Twitteru napisao:

"Ono što dijeli čovječanstvo su diktatori i tirani. Kad sportaši dignu svoj glas, to ne čine da bi privukli pozornost, nego da bi te režime osudili. Samo oni koji nemaju nimalo empatije mogu drugima govoriti da se ne bore za pravdu."

Ranije je LeBrona podržao i bivši američki košarkaš Baron Davis koji je oštro napao Ibrahimovića, koji je nekad igrao u Los Angeles Galaxyju.

"Da nisam tvoju guzicu više vidio u Los Angelesu. Galaxy je ionako loš, a ti si glup kao kurac. Ni taj look ti ne stoji, vrati ga Adamu Sandleru", napisao je Davis na Twitteru.

Ibrahimović je i sam prije nekoliko godina rekao da se osjećao diskriminirano u Švedskoj zbog svojeg prezimena i da je siguran da bi ga ljudi drukčije doživljavali da se prezivao "Andersson ili Svensson"

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti