03. 03. 2021 - 16:58
ZLATAN ODGOVORIO NA PROVOKACIJU LEBRONA, TEK SADA SLIJEDI...
907
Shares
ZLATAN ODGOVORIO NA PROVOKACIJU LEBRONA, TEK SADA SLIJEDI HAOS: Nije mogao da prešuti, brutalno

ZLATAN ODGOVORIO NA PROVOKACIJU LEBRONA, TEK SADA SLIJEDI HAOS: Nije mogao da prešuti, brutalno

03. 03. 2021 - 16:58
0
Shares

Zlatan Ibrahimović nedavno je privukao dosta pažnje izjavom da mu smeta što se sportisti poput LeBrona Jamesa previše miješaju u politiku.

Ibrahimović je tada poručio da se svako treba baviti poslom u kojem je najbolji, te da se sportisti ne bi trebali toliko miješati u politiku kao što to radi James i ostali košarkaši iz NBA lige.

screenshot-5

Međutim, ubrzo nakon toga oglasio se i James koji je poručio da ga je iznenadilo što je takve kritike čuo upravo od Ibrahimovića.

"Zabavno je što takve riječi stižu od njega, jer je 2018. godine u Švedskoj radio isto. Zar nije on bio taj koji je govorio da na terenu osjeća određenu vrstu rasizma samo zato što je njegovo prezime drugačije od lokalnih. Ne postoji način da ja šutim, da se ograničim na sport. Svjestan sam koliku težinu ima moj glas, isto tako sam svjestan koliko mogu pomoći u borbi protiv nepravde", rekao je LeBron.

No, sukob se ponovo nastavio jer je Ibrahimović odlučio da odgovori Jamesu na ono što je on izjavio prije nekoliko dana.

"Rasizam i politika su različite stvari. Sportisti ujedinjuju svijet, a politika ga dijeli. Naša poruka je da ujedinimo svijet najbolje što možemo. Ne radimo druge stvari jer nismo toliko dobri. Moja poruka? Sportisti trebaju biti sportisti, a političari biti političari i to je to", poručio je Zlatan.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti