25. 02. 2021 - 15:44
Kao u najboljim danima: Asmir Begović briljantnim refleksom...
907
Shares
Kao u najboljim danima: Asmir Begović briljantnim refleksom spriječio čisti gol

CHAMPIONSHIP

Kao u najboljim danima: Asmir Begović briljantnim refleksom spriječio čisti gol

25. 02. 2021 - 15:44
0
Shares

Asmir Begović (33) bio je zamalo Bournemouthov junak protiv Cardiffa, u susretu 32. kola engleskog Championshipa, ali su ga suigrači iznevjerili, a velški klub je na kraju slavio rezultatom 1:2.

Gosti su iskoristili dvije greške u zadnjoj liniji Bournemoutha i zabili su dva pogotka, te su na kraju osvojili vrijedna tri boda.

Morrison je u 28. minuti zabio za 0:1. Wilson je izveo udarac iz kuta, Begović je ostao na gol-liniji, a defenzivci domaće ekipe zaboravili su na Morrisona koji lagano poentira za 0:1.

Nakon toga je bosanskohercegovački golman imao jednu zaista fantastičnu reakciju kojom je ostavio nadu svojoj ekipi, ali zadnja linija ga je još jednom iznevjerila u 37. minuti kada je dosuđen kazneni udarac kojeg u pogodak za 0:2 pretvara Moore.

Nogometaši Bournemoutha su pogotkom Longa u 67. minuti uspjeli smanjiti na 1:2, imali su još nekoliko sjajnih prigoda, ali nisu uspjeli izjednačiti.

Ovim porazom Bournemouth je pao na sedmo mjesto i predstoji mu velika borba za plasman u doigravanje za plasman u Premier ligu.

Učitaj još novosti