25. 02. 2021 - 15:34
KATALONCI ŠOKIRALI SVE OVOM INFORMACIJOM Koeman je umoran od...
907
Shares
KATALONCI ŠOKIRALI SVE OVOM INFORMACIJOM Koeman je umoran od Pjanića, prokockao je sve šanse!

SPORT TVRDI

KATALONCI ŠOKIRALI SVE OVOM INFORMACIJOM Koeman je umoran od Pjanića, prokockao je sve šanse!

25. 02. 2021 - 15:34
0
Shares

Trener Barcelone Ronald Koeman umoran je od Miralema Pjanića, konstatovao je novinar katalonskog Sporta u analizi objavljenoj poslije utakmice s Elcheom, a bh. veznjak bio je prva zamjena i igrao je samo prvo poluvrijeme.

Miralem Pjanić došao u u Barcelonu kako bi postao važan dio veznog reda, ali je prokockao sve šanse koje mu je trener pružio, piše Sport.

SVI SE PITAJU ŠTA SE DOGAĐA S OZILOM? Stigao je u Tursku kao velika zvijezda, ali statistika sve otkriva

Bivši fudbaler Juventusa zaigrao je od prve minute protiv Elchea, to mu je bila meč lopta, ali je na poluvremenu ostao u svlačionici.

– Pjanić treba popraviti ritam protoka lopte, mora poznati svoju poziciju. Ako zamijenite igrača onda mislite da je to što je bio loš u prvom poluvremenu, ali nije tako. Ni drugi nisu podigli ritam – objasnio je Koeman svoj potez nakon meča u kojem je Barca slavila 3:0, a golove je postigla u drugom poluvremenu.

Koeman, dakle, nije direktno okrivio Pjanića za slabu igru Barcelone u prvom poluvremenu, ali njegov potez dovoljno govori.

– Pjanić je opet zapeo, nije dao očekivanu pokretljivost u veznom redu. Izgubio je sedam lopti i razočarao trenera – piše Sport.

Odmjerena izjava nizozemskog stručnjaka popriličan je udarac fudbaleru iz BiH, nastavlja Sport, koji konstatuje da je Pjanić nastupio u 27 od 37 ovosezonskih utakmica, a da nije postigao gol, niti upisao asistenciju, te da je trener definitivno “umoran od Bosanca”.

Nije se medij blizak Barceloni pozabavio činjenicom da Pjanić od dolaska na Nou Camp nema kontinuitet, da su dva vezana nastupa prava rijetkost, što svakako utječe na samopouzdanje svakog fudbalera. Pjanićevo je definitivno poljuljano.

Da Pjanić i Koeman i nisu baš u najboljim odnosima lako se može zaključiti iz izjava bh. fudbalera, koji je nekoliko puta ponovio da ne razumije zašto nema veću minutažu u Blaugrani.

Učitaj još novosti