24. 02. 2021 - 16:57
FUDBALSKI ZEMLJOTRES! Jović pred odlukom koja će mu...
907
Shares
FUDBALSKI ZEMLJOTRES! Jović pred odlukom koja će mu promijeniti život, Man. United drži sve u svojim rukama!

DA LI OSTAJE U FRANKFURTU?!

FUDBALSKI ZEMLJOTRES! Jović pred odlukom koja će mu promijeniti život, Man. United drži sve u svojim rukama!

Sport.ba
24. 02. 2021 - 16:57
0
Shares

Luka Jović iznenadio je sve ove zime povratkom u Eintracht. Doduše, u Frankfurtu boravi kao posuđen igrač Real Madrida, a njemački mediji tvrde da će "teško ostati" u Eintrachtu nakon isteka posudbe.

Naime, mogao bi nastaviti igrati za ovaj njemački tim ako iz njega ode prvi strijelac ekipe, Andre Silva.

A upravo za njega je izuzetno zainteresovan Manchester United, koji bi mogao na ljeto ga otkupiti za oko 30 miliona eura.

jovic1

Naime, Silva je dao 19 golova na 22 mečeva, pa ga žele i Atletico Madrid i Crveni đavoli, s tim da je engleski gigant voljniji platiti koliko u Frankfurtu za ovog špica traže.

Sportski direktor ekipe iz Frankfurta Bruno Huber, kaže da će "Andre Silva možda reći 'Okej, hajde da ovu odličnu sezonu potvrdim igrajući za isti tim i u Ligi prvaka'", ali ako Manchester Unijted bude uporan, ostaće upraženjeno mjesto u špicu njemačke ekipe, koje bi Jović rado popunio.

Međutim, ukoliko od tog transfera Andrea Silve ne bude ništa, teško da će reprezentativac Srbije uspjeti da se "oduprijeti" povratku n "Santiago Bernabeu".

Štaviše, i sam čelnik pomenute senzacije Bundeslige kaže da su male šanse da u Eintrachtu zadrže napadača rođenog u Bijeljini:

jovic

"Slabe su to šanse, minimalne... Ako nastavi igrati ovako dobro (tri gola je dao kao rezervista na šest odigranih mečeva), ne samo da će ga Real tražiti nazad, već će i drugi klubovi pokazati interesovanje za njim", smatra Huber.

Sve, za sada, zavisi od poteza kluba s "Old Trafforda". Ako engleski gigant uspije dovesti Andrea Silvu u svoje redove, Eintracht će "zagristi" da produži saradnju s Jovićem. U suprotnom, Luku čeka povratak u Madrid, a možda i selidba u neki drugi klub. I rastanak s Realom, konačni...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti