21. 02. 2021 - 11:45
JE LI OVO NAJGORA MMA BORKINJA IKAD, objavljen snimak: "OVO JE...
907
Shares
JE LI OVO NAJGORA MMA BORKINJA IKAD, objavljen snimak:

JE LI OVO NAJGORA MMA BORKINJA IKAD, objavljen snimak: "OVO JE SRAMOTNO"

21. 02. 2021 - 11:45
0
Shares

UFC zvijezda Jorge Gamebrad Masvidal na svom je Facebook profilu objavio kratku snimku i pita se je li ovo najgora MMA borkinja ikad? Naime, Katie Castro hrabra je majka koja se ekspresno ubacila u MMA vode i do sad se i nije baš proslavila.

Katie Castro zalutala u svijet slobodne borbe

Trenutno je na skoru 0-3, a sva tri poraza došla su unutar 30 sekundi. Posljednji meč koji je odradila na zaprepaštenje čitavog MMA svijeta dogodila se 17. siječnja 2015. Tada je poražena nakon 10 sekundi meča protiv Ilime-Lei Macfarlane, koja je imala debi u XFS-u (Xplode Fight Series). Taj nokaut i poraz Katie te je godine postao viralan…

Katie Castro uopće nije borilački potkovana, ona uopće niti ne zna adekvatno plasirati udarac, pa nikome nije jasno kako su njoj uopće dopustili da se bori. Prije spomenute borbe, Katie Castro izgubila je u XFS-u od Laure Salazara nakon 28 sekundi 20. rujna 2014. U debiju u MMA svijetu imala je 19. srpnja iste godine kad je za 26 sekundi Kristi Lopez. Za sad, stoga, ima točno nula dolara zarade od MMA.

Gregg Sharp javno branio Katie Castro

“Ovo nije nikakav MMA, ovo je sramotno”, zaključak je jednog fana slobodne borbe, čiji komentar možete vidjeti u komentarima ispod snimke na You Tube kanalu.

Krajem avgusta 2015. vlasnik XFS-a Gregg Sharp javno je branio “spektakl” jer je spomenuti njezin video brzo postao viralan, rekavši da je video zapravo snimljen šest mjeseci ranije i da “da nismo u San Diegu, nikoga ne bi bilo briga”…

Pa, čini se da je nekoga sada briga. Prema detaljnoj priči MMAFightinga, video je bio pokrenuo istragu Kalifornijske državne atletske komisije (CSAC) o nesankcioniranim događajima poput XFS-a.

CSAC je razmatrao sankcije protiv boraca koji se natječu u tim nereguliranim emisijama indijanskih rezervata, a također su ispitali čine li neki promotori poput Sharpa kaznena djela.

Iako su indijanski rezervati izvan nadležnosti CSAC-a, on može povući dozvolu borcima koji sudjeluju u takvim događajima.

Jessica Penne, tada UFC-ova najbolja borkinja u slamka kategoriji, prisustvovala je događaju u januaru 2015. godine kako bi podržala prijateljicu i bila je šokirana onime čemu je svjedočila…

‘Zaslužujemo se boriti u boljim organizacijama od toga’

“Prešli smo veliki put od borbi na dvorištu i svih ovih ludih borbi u dvorištu. Naš je sport puno bolji od toga, puno bolji od ovoga što smo vidjeli. Mi smo sportaši i mislim da bismo se trebali držati drugog, boljeg standarda. Podržavajući takvu vrstu emisije, mislim sputava nas sve u bavljenju ovim sportom jer baca ljagu na MMA. Zaslužujemo se boriti u boljim organizacijama od toga, na boljim mjestima od toga, biti bolje plaćeni od toga. Ljudi koji se i dalje bore u tim organizacijama, to nas samo čini manje vrijednima”, istaknula je bila tada Jessica Penne.

Međutim, Sharp je ostao prvi svome da, unatoč činjenici da je Castro izgledala loše pripremljena za borbu, ona je ipak daleko od amaterke i žene koja je u biti majka koja je non-stop uz svoju djecu koju razvozi na nogomet i u čijem odrastanju sudjeluje na sve načine. Zato ju je javnost i nazvala Soccer Mom…

‘Ispostavilo se da je kvaliteta borbe bila loša’

Tvrdi da je upotreba izraza “nogometna mama”, koja je plasirana od portala BJPenn.com, glavni razlog kontroverze oko nje i ove borbe…

“Ispostavilo se da je kvaliteta borbe bila loša i nažalost mi smo u položaju u kojem smo sada. Da je ta borba završila gušenjem u 42 sekunde, to ne bi bio isti slučaj”, zaključio je Gregg Sharp.

(Sport.ba/Net.hr)

Učitaj još novosti