20. 02. 2021 - 21:28
DA LI JE KLUB SPREMAN ZA OVAKAV RIZIK? Pjanićeva prodaja...
907
Shares
DA LI JE KLUB SPREMAN ZA OVAKAV RIZIK? Pjanićeva prodaja predstavljala bi problem za Barcelonu EVO ŠTA BI SE MOGLO DESITI

DA LI JE KLUB SPREMAN ZA OVAKAV RIZIK? Pjanićeva prodaja predstavljala bi problem za Barcelonu EVO ŠTA BI SE MOGLO DESITI

20. 02. 2021 - 21:28
0
Shares

Nakon prolaska kroz period adaptacije, Miralem Pjanić i dalje je u drugom planu u Barceloni zbog čega je u nekoliko navrata javno iskazao nezadovoljstvo. Njegov status na Nou Campu je nakon svega jako upitan, ali katalonskom velikanu čak ne bi odgovaralo da ga proda na ljeto.

Bivši veznjak Juventusa stigao je u Barcelonu kao nogometaš koji je trebao biti važna karika u ekipi, ali njegov učinak u dosadašnjem dijelu sezone je minoran i priliku za igru uglavnom dobiva s klupe.

Pjanić je već nekoliko puta izjavio da je nepravedno što ga Ronald Koeman tako rijetko koristi, a bh. veznjak je ove sezone nastupio u 25 ​​od 35 Barcinih utakmica, ali odigrao je samo 1.183 minute, što je mizernih 37 posto od ukupne minutaže koju je mogao ostvariti.


Katalonski list Sport piše da uz sve navedeno, logično bilo pretpostaviti da bi Pjanić i Barca da se rastanu tokom ljeta.
Međutim, prodaja Pjanića predstavljala bi finansijski problem za Katalonce koji su prošlog ljeta platili 60 miliona eura za dolazak bh. igrača iz Juventusa, a ugovor je potpisan na četiri godine.

To znači da bi na kraju sezone katalonski klub amortizirao samo 15 miliona od 60 miliona eura (25 posto) i ako Pjanić napusti klub, Barca će zabilježiti negativan utjecaj od 15 miliona na bilans stanja u sljedeće tri sezone.

Taj bi se utjecaj djelomično ublažio odštetom koju bi dobili za njega, ali s obzirom na Pjanićeve godine (30) i činjenicu da su njegove performanse u padu, Barcelona ne može očekivati veliku zaradu od eventualne prodaje,prenosi Klix.

Učitaj još novosti