16. 02. 2021 - 16:45
OD OTPISANOG DO KLJUČNE INTEROVE SNAGE Capello: Uništio je...
907
Shares
OD OTPISANOG DO KLJUČNE INTEROVE SNAGE Capello: Uništio je Lazio! Conte mu pronašao novu poziciju - FENOMENALAN JE

IVAN PERIŠIĆ

OD OTPISANOG DO KLJUČNE INTEROVE SNAGE Capello: Uništio je Lazio! Conte mu pronašao novu poziciju - FENOMENALAN JE

Index.hr
16. 02. 2021 - 16:45
0
Shares

Još do nedavno Antonio Conte se želio riješiti Ivana Perišića. Hrvatski reprezentativac nije se uklapao u viziju nogometa kakvu je želio s Interom igrati trofejni Talijan i bilo je izgledno da će ga Inter prodati tijekom ljetnog prijelaznog roka.

Ipak, europski prvak s Bayernom je ostao na San Siru i vjerovao je da ima kvalitetu da se nametne Conteu i zauzme svoje mjesto na krilu milanskog sastava. Perišić se nije previše bunio, nije kukao po medijima niti je tvrdio da ga trener ne razumije. Perišić ima 32 godine, van je otišao sa svega 16 godina i u karijeri je prošao puno toga. Dobro razumije kako stvari u nogometnom svijetu funkcioniraju. Premda je bio u nemilosti Contea i iako je igrao malo ili ništa, znao je da će kad-tad doći prilika. Naravno, došla je.

Milan je za vikend iznenađujuće izgubio od novog prvoligaša Spezije (2:0) i drugom milanskom sastavu pružila se prilika da domaćom pobjedom nad Lazijem preuzme vrh Serie A. Inter je odigrao jednu od boljih utakmica ove sezone i bez većih problema poslao je Rimljane doma s tri gola u svojoj mreži. Briljirao je Romelu Lukaku s dva gola i jednim asistom, ali struku je najviše oduševio hrvatski reprezentativac.

Legendarni Fabio Capello kazao je da je Hrvat dodatna snaga Intera i Lazio jednostavno nije imao nikakvo rješenje za njega. Slavni talijanski trener rekao je da je Perišić svojim kretanjem i postavljanjem uništio taktiku Lazija.

''Perišić me iznenadio. Bio je ključna Interova snaga koja je uništila Lazio. Inter je odigrao defenzivno savršeno i Lazio nije imao nikakve šanse'', kazao je Capello.

Conte je iznenadio Lazio tako da je Perišića postavio na lijevog beka u Interovoj standardnoj 3-5-2 formaciji. Puno je bilo onih koji su sumnjali da inače ofenzivni Hrvat može kvalitetno odigrati u direktnom okršaju protiv sjajnog Manuela Lazzarija. Perišić je slavio u tom dvoboju, a na kraju utakmice pohvalio ga je i Conte.

"Perišiću smo trebali dati vremena jer smo radili na njegovoj roli. On je napadačko krilo u 4-3-3 ili 4-2-3-1 formaciji. Radili smo s njim na treningu i sada on može puno bolje odraditi dvije faze, braneći se i napadajući. Znamo da može napadati, ali njegova igra u obrani je bila novitet i večeras je odigrao bez greške. Perišić je igrač koji se vratio u Inter i morali smo se snaći s onim što smo imali na raspolaganju. Trebalo je malo više vremena, ali sada ubiremo plodove", objasnio je svoju odluku trener Intera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Učitaj još novosti