15. 02. 2021 - 09:43
El Chiringuito rano jutros šokirao informacijom: Gotovo je sve...
907
Shares
El Chiringuito rano jutros šokirao informacijom: Gotovo je sve oko Sergija Ramosa, OVO JE DEFINITIVNO

ODLAZI NAKON 16 GODINA

El Chiringuito rano jutros šokirao informacijom: Gotovo je sve oko Sergija Ramosa, OVO JE DEFINITIVNO

15. 02. 2021 - 09:43
0
Shares

Jedan od najboljih defanzivaca u svijetu prethodnih desetak godina, Sergio Ramos napustiće redove madridskog Reala poslije 16 sezona provedenih u klubu.

Španski El Chiringuito ekskluzivno saznaje da 34-godišnji defanzivac sigurno napušta "Santiago Bernabeu" na kraju sezone i to besplatno po isteku ugovora koncem juna.

Dobro obaviješten izvor spomenute TV kuće tvrdi kako je nepovratno puklo između kluba i kapitena. Informacija je puštena u eter oko dva sata poslije ponoći s nedjelje na ponedjeljak.

Real sa svojim kapitenom pregovarao mjesecima i te dvije strane su nikad dalje od dogovora. Real igračima starijima od 30 godina ne nudi ugovore na duže od godinu dana i tu politiku nije želio promijeniti čak ni za Ramosa.

Špancu je ponuđen ugovor na još godinu dana uz 10.8 miliona eura plate, odnosno deset posto manje nego što sad ima, zbog mjera štednje.

No Ramos je insistirao na dvogodišnjem ugovoru i 12 miliona eura godišnje plate, što Real nije želio ponuditi. Pregovori su uglavnom išli preko menadžera, ali je Perez krajem prošle godine zatražio od Ramosa da se osobno sastanu i pokušaju se dogovoriti. Međutim, ni taj sastanak nije dobro prošao.

Ramos bi tako mogao otići iz Reala nakon 16 uspješnih godina. Za njega su zainteresirani gotovo svi evropski velikani. PSG, Manchester City, Manchester United i Liverpool rado bi ga vidjeli u svojim redovima.

Ove sezone je u 18 utakmica postigao tri gola i upisao asistenciju dok je za reprezentaciju Španije na 178 mečeva pogodio 23 puta. 

 

Učitaj još novosti