08. 02. 2021 - 19:54
ŠOKIRALA CIJELI MELBURN! Serena Vilijams se pred duel sa...
907
Shares
ŠOKIRALA CIJELI MELBURN! Serena Vilijams se pred duel sa Srpkinjom na Australian Openu pojavila ovako obučena i svi su jedva čekali objašnjenje!

STARTOVALA POBJEDOM

ŠOKIRALA CIJELI MELBURN! Serena Vilijams se pred duel sa Srpkinjom na Australian Openu pojavila ovako obučena i svi su jedva čekali objašnjenje!

Sport.ba
08. 02. 2021 - 19:54
0
Shares

Jedna od najboljih teniserki u historiji vrlo uspješno je otvorila prvi ovogodišnji Grand Slam. Serena Williams je uoči prošlogodišnjeg Roland Garrosa povrijedila Ahilovu tetivu i bilo je pitanje kako izgledati nakon povrede od koje se baš i nije tako jednostavno oporaviti u 40. godini života. 

Ipak,o kao što je i brojne probleme tijekom karijere riješila, ovaj oporavak joj je bio 'mačji kašalj'. Serena je u prvom kolu Australian Opena pobijedila Njemicu Lauru Siegemund dvaput po 6-1. Izgubila je tek dva gema i izgledala tako dominantno i svježe što je možda uvertira za čak 24. Grand Slam naslov. 

12

Foto: KELLY DEFINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Jedna od najdominantnijih teniserki svih vremena ponovo je šokirala svijet sporta. Ovog puta - odjećom. Naime, na meč prvog kola Australian Opena, protiv prošlogodišnje četvrtfinalistkinje Rolan Garosa, izašla je u potpuno atipičnoj odjevnoj kombinaciji.

Prije nekoliko godina je na RG-u igrala u crnom kombinezonu što je bilo dovoljno da ju svi prozovu žena-mačka, ovaj put je na kostim 'bacila' više boja, a počast je odala legendarnoj američkoj atletičarki Florence Griffith-Joyner.

S toliko boja je upadala u oči da ju gledatelji nisu mogli ne primijetiti. Obukla je crveno-crni-rozi jednodijelni kostim koji je pokrivao njezinu lijevu nogu, a 'otvorio' desnu. 

13

Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Bila sam inspirisana s Griffith-Joyner, koja je bila jedna od najvećih atletičarki u povijesti, a gledala sam ju dok sam odrastala. Njezin modni izričaj bio je fantastičan i Nike je ovaj kostim napravio po uzoru na Flo-Jo. Ovo je u njezinu čast - priznala je Serena Williams.

14

Foto: KELLY DEFINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Florence Griffith-Joyner je američka atletičarka čiju su karijeru obilježile brojne kontroverze. Na svjetsku scenu je došla 1984. godine na Olimpijskim igrama u Los Angelesu kada je osvojila srebro na 200 m, ali zasjala je četiri godine poslije u Seulu. Osvojila je tri zlata, na 100 m, 4x100 m i 200 m te srebro u štafeti na 200 m. 

A posebno čudesne utrke bile su one u pojedinačnoj disciplini na 100 i 200 m gdje se upisala u atletsku povijest. Flo-Jo je u kvalifikacijama srušila svjetski rekord otrčavši 100 m za 10.49 sekundi što je i dan danas svjetski rekord te mu nitko nije ni blizu došao. Osim toga, drugi i treći najbolji rezultati svih vremena su također njezini. Najbolje vrijeme na 200 metara je također njezino (21.34), a postavila ga je u polufinalu u Seulu.

Osim sjajnih rezultata i brojnih medalja, Florence je bila poznata po neobičnom odijevanju. Dok su ostale atletičarke nosile klasične atletske kostime, ona je dodavala brojne boje na sebe kako bi iskazala svoj modni izričaj.

Iz atletike se povukla samo godinu dana nakon Olimpijskih igara, a preminula je 1998. godine u snu. Uzrok je moždani udar, neki liječnici su govorili da se ugušila u snu, a nakon njezine smrti su se pojavile priče da je uzrok prekomjerno korištenje nedozvoljenih sredstava.

15

Foto: KELLY DEFINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Iako nikada nije pala na doping testu, Florence je kroz cijelu karijeru izgledala mišićavo i u vrhunskoj formi, pomalo muške građe, a mnogi su se pitali je li moguće da sportašica tako izgleda. Optuživali su je za dopingovanje, ali nikada nije dokazano. 

Inače, Serena će u drugoj rundi Australian Opena igrati protiv srpske teniserke, Nine Stojanović koja je danas ostvarila prvu grend slem pobjedu u karijeri.

 

Učitaj još novosti