28. 01. 2021 - 16:00
U POSLJEDNJIM TRENUCIMA PRIJELAZNOG ROKA Džeko u...
907
Shares
U POSLJEDNJIM TRENUCIMA PRIJELAZNOG ROKA Džeko u spektakularnoj razmjeni napušta Olimpico: Ide u redove velikana s kojim će jurišati na naslov prvaka

MOGAO BI U INTER

U POSLJEDNJIM TRENUCIMA PRIJELAZNOG ROKA Džeko u spektakularnoj razmjeni napušta Olimpico: Ide u redove velikana s kojim će jurišati na naslov prvaka

28. 01. 2021 - 16:00
0
Shares

Generalni direktor italijanskog prvoligaša Rome, Tiago Pinto, zvanično je danas obavijestio kapitena BiH i napadača Vučice, Edina Džeku, da više neće biti kapiten Rimljana, javljaju italijanski mediji.

Ovo je samo potvrdilo veliki i nenadani jaz između samog kluba i Dijamanta, koji bi do kraja prijelaznog roka mogao promijeniti sredinu. West Ham se spominjao kao jedina realna opcija, ali ju je Edin navodno odmah odbio.

Real, Barcelona, Inter, Juventus... samo su neki od klubova s kojima se povezivao najbolji bh. napadač, ali prave ponude na "Olimpicu" nije bilo. Ipak, čini se da bi u finišu prijelaznog roka moglo biti vrlo burno.

Naime, novinar Sky Sporta i stručnjak za transfere Fabrizio Romano tvrdi da Inter i Rima ozbiljno razmatraju mogućnost zamjene igrača Alexisa Sancheza i Edina Džeke. Istina, za to im je preostalo jako malo vremena, ali je sasvim izvjesno da bi do razmjene moglo i doći.

Romano je na Twitteru objavio da su klubovi trenutno u direktnoj komunikaciji te da traže način da se ova razmjena igrača realizuje, ali isto tako i napominje da ovakav posao nije lagan.

U pozadini problema Džeke i Rome leži sukob bh. kapitena i trenera Paula Fonsece, o kojem već nekoliko dana pišu brojni inostrani mediji. Sve je počelo nakon debakla u gradskom derbiju protiv Lazija, a nastavljeno eliminacijom Vučice iz Kupa Italije od Spazije.

Inače, Edin je velika želja trenera Intera Antonija Contea, a ranije ga je pokušao dovesti u Chelsea. Vremena je sve manje, ali je izgleda itekako moguće da Conte ispuni dugogodišnju želju. Inače, zimski prijelazni rok završava u ponedjeljak, pa će vjerovatno Nerazzurri sve učiniti da do tada Edin postane stanovnik Milana.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti