27. 01. 2021 - 17:42
NAŠE DJEVOJKE U PROBLEMIMA "Zmajice" u Rusiju i bez Džonkel...
907
Shares
NAŠE DJEVOJKE U PROBLEMIMA

KVALIFIKACIJE ZA EURO

NAŠE DJEVOJKE U PROBLEMIMA "Zmajice" u Rusiju i bez Džonkel Džons, Lojo vodi Kurtni Hurt

27. 01. 2021 - 17:42
0
Shares

Nakon što su za posljednji prozor kvalifikacija za Eurobasket 2021. godine zbog povreda otpale Marica Gajić i Tamara Kapor, u Orenburgu (Rusija) selektor bh. košarkašica Goran Lojo neće moći računati ni na sjajnu Džonkel Džons.

Jedna od najboljih košarkašica ovih kvalifikacija vuče lakšu povredu i želi se u potpunosti spremiti za novu sezonu i eventualni nastup na Evropskom prvenstvu ovoga ljeta u Španiji i Francuskoj. 

Kako su Nezavisne uspjele saznati Lojo će na put povesti za ključni ključni susret protiv Švicarske, a zatim i protiv Estonije Kurtni Hurt, koja od ranije ima bh, pasoš. Radi se o 30-godišnjoj Amerikanki koja nastupa za francusku ekipu Vilnev. 

Inače, "zmajice" na daleko putovanje od preko 20 sati u Orenburg putuju u ponedjeljak ujutru. Prvu utakmicu odigraće protiv Švicarske (4. februar), a dva dana kasnije protiv Estonije.

BiH nakon četiri kola zauzima drugo mjesto u grupi sa sedam bodova i potrebna joj je pobjeda nad Švicarskom da sigurno osigura plasman na EP, prvi nakon više od 20 godina.

Učitaj još novosti