26. 01. 2021 - 21:49
OVO ĆE TEK SADA RAZBJESNITI MNOGE Premiership donio odluku o...
907
Shares
OVO ĆE TEK SADA RAZBJESNITI MNOGE Premiership donio odluku o Cityjevom golu o kojem raspravlja cijeli nogometni svijet

ENGLESKA

OVO ĆE TEK SADA RAZBJESNITI MNOGE Premiership donio odluku o Cityjevom golu o kojem raspravlja cijeli nogometni svijet

26. 01. 2021 - 21:49
0
Shares

Čelnici engleske nogometne Premier lige i Udruženje nogometnih sudaca objavili su danas kako će se situacije kao ona koja je prošle sedmice dovela do vodećeg pogotka za Manchester City u 2:0 pobjedi protiv Aston Ville označavati kao ofsajd.

Podsjećamo, u pomenutom meču Manchester City je poveo protiv Aston Ville u 79. minuti nakon što se asistent Rodri aktivirao iz ofsajda neposredno nakon što je dodavanje prema njemu presjekao domaći stoper Mings. Rodri je iskoristio svoju poziciju za oduzimanje lopte Mingsu te dodavanje Bernardu Silvi koji je potom postigao pogodak.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SPORNI GOL CITYJA.

Menadžer Aston Ville Dean Smith žustro je protestovao zbog tog pogotka, zbog čega je isključen, a u nastavku sedmice je i kažnjen kako zabranom vođenja momčadi tako i novčano.

"Kada igrač koji se nalazi u nedopuštenoj poziciji odmah potom utječe na rivala koji je namjerno igrao loptom, sudac prvenstveno mora voditi računa o startu na loptu. Stoga prekršaj zbog 'sprečavanja suparnika ili utjecanja na protivnikovu mogućnost igranja loptom' mora biti kažnjen. Sukladno tome, ako se ponovi situacija slična onoj u kojoj je Rodri utjecao na mogućnost Mingsova odigravanja lopte, ona se mora okarakterizirati kao ofsajd", objavila je Premier liga. To ipak sada ništa ne znači Villansima...

Učitaj još novosti