25. 01. 2021 - 12:12
Danski selektor pred Hrvatsku: Hansen jedva govori. Igrači ne...
907
Shares
Danski selektor pred Hrvatsku: Hansen jedva govori. Igrači ne ustaju s wc-a

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Danski selektor pred Hrvatsku: Hansen jedva govori. Igrači ne ustaju s wc-a

25. 01. 2021 - 12:12
0
Shares

Svjetski prvaci imaju ogromne probleme pred utakmicu s Hrvatskom koja se igra u drugoj grupnoj fazi SP-a danas od 20:30.

Danci su već osigurali prolazak u četvrtfinale, a Hrvatska mora pobijediti njih kako bi izborila nokaut fazu. Prije toga Katar od 18 sati mora pobijediti Argentinu. I dok je Hrvatska u kombinacijama i kalkulacijama, Danskoj je samo bitno dočepati se wc-a. Tačnije, ne micati se s njega, piše Index.hr.

Nikolaj Jacobsen, selektor svjetskih prvaka, otkriva da je crijevna viroza poharala reprezentaciju. Dance je to počelo mučiti u subotu. Tada su Mikkel Hansen, lijevi vanjski i najbolji igrač Danske, zatim Johan Hansen te fizioterapeutkinja Anja Greve zbog proljeva ostali u hotelu dok je ostatak momčadi igrao protiv Japana i pobijedio ga. 

Mads Mensah, Morten Olsen i Lasse Andersson također su imali simptome crijevne viroze, ali su uspjeli igrati protiv Japana. Nakon te utakmice zarazili su se trener golmana Michael Bruun i izbornik Jacobsen. "Svi oni česti su gosti wc-a posljednjih dana", piše danski Politiken. 

"Nažalost, kada nešto ovako uđe u momčad, jako brzo se širi. Užasno je iritantno i jako nas smeta. Trudimo se čuvati koliko je moguće i ne družiti se međusobno, ali nemamo više dovoljno soba kako bi se svaki član reprezentacije izolirao", govori Jacobsen i dodaje:

"Nama je prioritet da se što više igrača oporavi do četvrtfinala. Ne znam uopće koliko će ih biti sposobno igrati protiv Hrvatske. Situacija je takva da jučer Simon Hald i Mathias Gidsel nisu htjeli izaći iz hotela samo kako bi bili blizu wc-a. I sve je više zaraženih te onih sa simptomima. Gotovo svi u reprezentaciji svako malo moramo na zahod."

Danski iselektor ističe da nisu svi u jednako teškom stanju: "Simona i Mathiasa viroza je pogodila blaže, dok su Mikkel i Johan baš loše. Primjerice, Hansenu je stanje takvo da smo sretni što je opet počeo govoriti. Jasno, daleko je od makar približno optimalnog stanja i ne može probavljati hranu", govori u kakvom je stanju jedan od najboljih rukometaša svijeta. 

Na pitanje s kim će igrati protiv Hrvatske, Jacobsen odgovara: "Morat ću s onima koji imaju mogu igrati. One koji barem malo vise ostavit ću da si povrate snagu kako bi bili u što boljem stanju za četvrtfinale."

Učitaj još novosti