24. 01. 2021 - 12:43
EDIN JE TOP TEMA U ITALIJI Roma planira Džeku izbaciti iz...
907
Shares
EDIN JE TOP TEMA U ITALIJI Roma planira Džeku izbaciti iz tima, njegov agent je dobio samo jedan zadatak…

ITALIJANSKI MEDIJI TVRDE

EDIN JE TOP TEMA U ITALIJI Roma planira Džeku izbaciti iz tima, njegov agent je dobio samo jedan zadatak…

Sport.ba
24. 01. 2021 - 12:43
0
Shares

Edin Džeko jučer je s tribina posmatrao tijesnu i sretnu pobjedu Rome nad Specijom. Nije u pitanju povreda, već navodni sukob s trenerom Paolom Fonsecom sredinom prošle sedmice.

Fonseca je, pak, izostanak Dijamanta iz sastava obrazložio povredom, ali nije bio dovoljno uvjerljiv. Italijani su uvjereni da budućnosti za našeg kapitena na "Olimpicu" više nema.

Italijanski mediji i jutros, kao i jučer, pišu o odlasku kapitena Rome i naše reprezentacije, a "Corrire dello Sport" tvrdni da bi Dijamant, ako ostane u Rimu, mogao biti odvojen od ekipe na duži period.

62015832-marcelo-brozovic-edin-dzeko

"Džeko je ponuđen PSG-u, Juventusu i Interu, ali bez pozitivnog odgovora zbog visoke plate od 7,5 miliona eura", piše pomenuti italijanski medij.

"Gazzetta dello Sport" je objavila informaciju o mogućoj razmjeni s Interom za Christijana Eriksen, ali cilj kluba iz Milana je prodaja Danca.

Rimski "Il Tempo" donosi vijest da je Džekin zastupink već obavio razgovor s klupskim rukovodstvom, te da je dobio zadatak da našem asu pronađe tim koji će mu odgovorati.

S druge strane, nekolicina italijanskih i ostrvskih medija špekuliše i o interesovanju West Hama... U svakom slučaju, odgovor ćemo saznati do kraja naredne sedmice kada se zatvara zimski prijelazni rok.

Džeko je u prošlosti nekoliko puta bio blizu odlaska iz Rome, ali ovaj put situacija je potpuno drugačija jer je došlo do neslaganja s trenerom. 

Učitaj još novosti