24. 01. 2021 - 10:12
NOSILAC CRNOG POJASA I PRITAJENA ZVIJER Ko je zapravo borac...
907
Shares
NOSILAC CRNOG POJASA I PRITAJENA ZVIJER Ko je zapravo borac koji je UNIŠTIO Conora McGregora?!

DUSTIN POIRIER

NOSILAC CRNOG POJASA I PRITAJENA ZVIJER Ko je zapravo borac koji je UNIŠTIO Conora McGregora?!

Sport.ba
24. 01. 2021 - 10:12
0
Shares

Dustin Poirier imao je dodatnu motivaciju da napravi senzaciju protiv Khabiba Nurmagomedova u septembru 2019. zahvaljujući svojoj kćerci.

Amerikanac je priznao da mu je rođenje njegove kćerke Parker, koja sada ima pet godina, dalo novu perspektivu.

Poirier je priznao tada da je odlučan da svojoj kćerci pruži prilike koje on nije imao i osigura historijsku pobjedu u Abu Dhabiju 7. septembra 2019.

"Da, zasigurno je motivacija, imam još jedna usta da hranim", rekao je.

khabib-poirier

"Želim da bude zbrinuta u budućnosti. Želim da joj bude plaćen koledž. Želim da ima prilike koje ja nisam imao, a ja to mogu sa svojim rukama. To mogu sa svojom posvećenošću i fokusom na borilačke sportove. Blagoslov je imati takve prilike, biti zdrav i juriti snove koje i ja jurim."

"Prije nego sam dobio kćerku, sve o meni je bilo oko borbe. Tako zarađujem do današnjeg dana. Ali na kraju dana, to je ipak samo borba, i bez obzira šta se desi u bilo kojoj borbi, još uvijek sam otac kada dođem kući, i to nekako pomaže da se skine pritisak sa borbi. Uvijek ću biti njen otac, a ona će me uvijek čekati, bez obzira radi li se o pobjedi, porazu ili remiju", rekao je tada Poirier.

0-ufc-242-khabib-v-poirier

Svi znamo da nije uspio, Dagestanski orao je bio prejak i pretvrd orah. 

Conor McGregor je prilično samouvjeren pred sinoćnji meč. Irski MMA borac je obećao da će vrlo brzo završiti posao protiv Amerikanca u glavnoj borbi na UFC 257 u Abu Dhabiju.

"Sviđa mi se Dustin, smatram ga dobrim borcem. Čak bih rekao da je sjajan, ali je i dalje nivo ispod mene. Nokautiraću ga za 60 sekundi", poručio je nedavno nekadašnji UFC šampion u dvije kategorije. Svi znamo kako se lajavac proveo u oktagonu...

1611354613284-2021-01-22t221827z-1283795274-mt1usatoday15469856-rtrmadp-3-mma-ufc-257-weigh-ins-1

Međutim, ko je zapravo Dustin Poirier? Dijamant iz Luizijane rođen je 19. januara 1989. godine, a trenutno je na omjeru od 27 pobjeda i šest poraza. Ujedno je vlasnik najbolje borbe iz 2018. godine, kada je u spektakularnom okršaju nokautirao Justina Gaethjea. Ukupno je u ovoj borbi pogođeno 289 značajnih udaraca, a o kakvim je udarcima bilo riječ, najbolje da se sami prisjetite u videu.

Poirier ima prelijepu suprugu Jolie i s njom petogodišnju kćerkicu, za koju često ističe da mu je sve u životu. Nakon poraza od McGregora 2014. godine prešao je u laku kategoriju i otpočeo impresivan niz pobjeda koji ga je doveo i do titule privremenog prvaka svijeta. Dijamant iz Luizijane, kao i McGregor, izgubio je od aktuelnog prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova u borbi za pojas neprikosnovenog šampiona. Poslije više od šest godina iskoristio je priliku i u velikom stilu se revanširao lajavom Ircu.

poirier

Kod američkog borca se, prije svega, može uočiti nevjerovatan napredak u segmentu boksa. Naime, Dustin je dio pripremnog kampa ATT-a (American Top Team), jednog od najvećih franšiza u MMA-u. Sama činjenica da dolazi iz kampa ATT-a na Floridi govori i u prilog njegovom hrvanju koje je sasvim solidno. Što se samog partera tiče, nema šta puno da se kaže. Porier je nosilac crnog pojasa brazilskog džijudžicua. Sasvim dovoljno i jasno...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti