23. 01. 2021 - 22:01
OVO JE NAJVEĆA NEŠAMPIONSKA BORBA U HISTORIJI, EVO KADA JE...
907
Shares
OVO JE NAJVEĆA NEŠAMPIONSKA BORBA U HISTORIJI, EVO KADA JE REVANŠ MCGREGORA I POIRIERA: Objavljeno sve

OVO JE NAJVEĆA NEŠAMPIONSKA BORBA U HISTORIJI, EVO KADA JE REVANŠ MCGREGORA I POIRIERA: Objavljeno sve

23. 01. 2021 - 22:01
0
Shares

U sklopu borilačkog spektakla UFC 257 u Abhu Dabiju u centru pažnje bit će borba Conora McGregora i Dustina Poiriera, a snage će odmjeriti na Fight Islandu s početkom oko 6 sati ujutro po srednjoevropskom vremenu.

Borba će se odžati pred ograničenim brojem navijača u skladu s protoklom zbog aktuelne epidemiološke situacije, a biće to prvi veliki UFC event u 2021. godini.

McGregor se vraća u oktagon prvi put nakon 12 mjeseci, a to će ujedno biti i revanš meč dvojice boraca, nakon što je u okršaju 2014. godine Irac pobijedio Poiriera nokautom u prvoj rundi.

Revanš McGregora i Poiriera neće biti borba za šampionski pojas u lakoj kategoriji, ali predsjednik UFC-a Dana White okarakterisao je meč kao najveći "nešampionski" u historiji.

screenshot-38

McGregor (22-4) je najavio da će "demonstrirati remek-djelo", znajući da bi mu pobjeda mogla otvoriti potencijalnu priliku za revanš s dugogodišnjim rivalom Habibom Nurmagomedovom i u ovome meču je favorit, ali i Porier (26-6) ima svoju računicu.

"Uzbuđen sam što se vraćam, uzbuđen sam što ćemo opet imati ljubitelje sporta na tribinama i što sam ponovno u oktagonu. Osjećam se okrijepljeno. Kad već spominjete remek djelo i Vincenta Van Gogha, napravit ću jednu jako lijepu umjetninu ovog vikenda ", najavio je Irac.

"Bio sam mlad borac i previše emocionalan. Dozvolio sam da me bijes zaslijepi. Previše sam se brinuo oko toga što svi govore i pišu te što on govori. Jeste li vidjeli što se događalo prije te borbe, lude stvari? Vrijeđao je mene i moju porodicu, a ja sam kao mladi borac sve to previše osobno uzimao. Sad sam sazrio i znam da se ne smijem brinuti oko nečega gdje nemam kontrolu. Moje vještine su danas drugačije. Nakon šest godina uspjeha u najtežoj diviziji ovog sporta to se moralo dogodili. No, najvažnije je to što sam sazrio kao borac i kao čovjek. Ne vidim zašto sam autsajder i smatram da ne trebam biti, no osjećam se dobro. Radio sam svoj posao, pobjeđivao sam najbolje borce na svijetu i jedan sam od onih koji uvijek nalaze način kako doći do pobjede", rekao je u najavi meča Porier.

Inače, na sučeljavanju boraca nije bilo previše negativnih tenzija, a dvojica protivnika su u zagrljaju najavila borbu. McGregor bi za borbu trebao na račun dobiti osiguranih pet miliona dolara, dok je Poirieru osigurana zarada od tačno jednog miliona dolara.

Main card je po našem vremenu na rasporedu u nedjelju od 4:00 sati, a donosi sljedeće duele:

- Conor McGregor vs. Dustin Poirier
- Michael Chandler vs. Dan Hooker
- Jessica Eye vs. Joanne Calderwood
- Matt Frevola vs. Ottman Azaitar
- Marina Rodriguez vs. Amanda Ribas

Sport.ba/Klix

Učitaj još novosti