23. 01. 2021 - 17:09
Cerić nakon što je postao predsjednik FK Željezničar: Najavio...
907
Shares
Cerić nakon što je postao predsjednik FK Željezničar: Najavio početak nove epohe

Cerić nakon što je postao predsjednik FK Željezničar: Najavio početak nove epohe

23. 01. 2021 - 17:09
0
Shares

Biznismen iz Londona Samir Cerić novi je predsjednik FK Željezničar, a u prvoj reakciji nakon imenovanja na ovu funkciju rekao je da vjeruje u početak nove ere upravljanja sportskim klubovima u BiH.

Za Cerića su na današnjoj skupštini kluba u Konjicu glasala 33 člana, dok je devet bilo suzdržanih. Niko nije bio protiv toga da on postane novi predsjednik kluba.

screenshot-21

U prvoj reakciji Cerić je rekao da je "uzbuđen i sretan" te da je za njega lično ovo veliki dan.

"Želim vjerovati da je ovo početak jedne nove epohe najvećeg i najtrofejnijeg bh. nogometnog kluba, našeg Željezničara. Uvjeran sam da sada otvaramo nove stranice ne samo nogometa, nego i cjelokupnog bh. sporta, s jednim novim pristupom i metodama upravljanja. Uzbuđen sam i sretan, naravno, ovo je za mene veliki dan", kazao je Cerić.

On nije bio prisutan na današnjoj sjednici zbog komplikacija oko korona pravila koja važe u Velikoj Britaniji te nije mogao doći u našu zemlju. Ipak, prisutnim članovima javio se putem videolinka.

Željezničaru sada predstoji promjena Statuta kluba kojim bi se stekli uslovi za ulazak investitora, a Cerić bi do ljeta ove godine prema ranijim obećanjima trebao riješiti klupska dugovanja.

Sport.ba/Klix

Učitaj još novosti