23. 01. 2021 - 15:16
Dončić je hit u Americi, Slovenac oduševio tamošnju javnost...
907
Shares
Dončić je hit u Americi, Slovenac oduševio tamošnju javnost nogometnim potezima

Dončić je hit u Americi, Slovenac oduševio tamošnju javnost nogometnim potezima

23. 01. 2021 - 15:16
0
Shares

Slovenski košarkaš Luka Dončić zaludio je društvene mreže sjajnom nogometnom tehnikom koju je prikazao na isteku treće četvrtine meča njegovog Dallasa i San Antonija.

Dončić je na isteku treće dionice dočekao šut protivničkog igrača s više od pola terena, a kako je pretpostavio da neće biti ni blizu obruča, dotrčao je ispod koša na tačno mjesto gdje je lopta trebala pasti i pokazao je da igranje rukama nije njegova jedina vještina.

Slovenac je u stilu najboljih nogometaša današnjice primio loptu bez da je dirnula parket, nakon čega je uspio dodatno iskontrolisati i nažalost po naredne poteze, ona mu je nakon nekoliko sekundi "pobjegla".

Ipak, taj potez nije promakao tamošnjim medijima pa su oni njegov "nogometni trik" posebno objavili na društvene mreže, što je za nekoliko sati privuklo veliku pažnju svjetske javnosti. Kako je uz to Dončić i jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu, uspio je dodatno animirati svoje fanove.

 

Podsjećamo da je Dončić u svom prvobitnom zadatku, a to je igranje košarke, postigao 36 poena u pobjedi Dallasa protiv San Antonija (122:117), a uz to je imao devet skokova i 11 asistencija. Sve to uspio je za 24 minute na parketu.

Učitaj još novosti