22. 01. 2021 - 08:20
Selektor Ivaylo Petev izjavom RAZLJUTIO NAVIJAČE BiH:...
907
Shares
Selektor Ivaylo Petev izjavom RAZLJUTIO NAVIJAČE BiH:

Selektor Ivaylo Petev izjavom RAZLJUTIO NAVIJAČE BiH: "Neshvatljivi su mi rezultati koje je BiH ostvarila..."

22. 01. 2021 - 08:20
0
Shares


Ivaylo Petev, novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, u razgovoru za Klix.ba govorio je o poslu koji ga očekuje i prvim koracima koje će napraviti na klupi Zmajeva.
 
Bugarski 45-godišnji stručnjak koji će u srijedu zvanično potpisati ugovor na dvije plus dvije godine s čelnicima Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je na početku razgovora istakao kako je ponosan što će voditi našu selekciju u predstojećem periodu.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naravno, to sa sobom nosi i veliku odgovornost. Imamo veliki broj kvalitetnih igrača i upravo zbog toga naš cilj će biti postizanje što boljih rezultata. Jedino me interesuju reprezentacija, igrači i sportski uspjeh. Ništa drugo”, kaže Petev i ističe da je stvaranje kulta reprezentacije prioritet na početku njegovog mandata.
 
“Svi zajedno, od igrača, saveza, stručnog štaba, javnosti i medija moramo zajedničkim snagama dati svoj doprinos u postizanju što boljih rezultata i stvoriti kult reprezentacije. S obzirom na igrački kadar koji posjedujemo, moramo postići i dobre rezultate. U svakoj utakmici ćemo morati ići na pobjedu, bez ikakvih kalkulacija”, poručio je Petev.

Većina bosanskohercegovačke javnosti nije s oduševljenjem prihvatila njegov izbor za selektora Zmajeva jer mu je protivkandidat bio u našoj zemlji svima omiljeni Sergej Barbarez.
 
“Pratio sam sve šta se pisalo i na neki način razumijem te ljude, no te kritike javnosti u BiH su mi motiv više da napravim rezultat. Potrudit ću se da razuvjerim sve one koji smatraju da ne trebam biti selektor i nadam se da ću im rezultatima pokazati da su pogriješili”, govori Petev.

Do prve utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine ostalo je nešto više od dva mjeseca. Petev ne misli “sjediti skrštenih ruku” već će se odmah prihvatiti posla.

“Najbitnije je da napravimo pozitivnu atmosferu. Zbog toga ću obići većinu igrača prije okupljanja kako bih sa njima razgovarao otvoreno jer samo tako se možemo nadati uspjesima”, kaže Petev i dodaje:
 
“Neshvatljivi su mi rezultati koje je BiH ostvarila prošle godine, nemoguće je da sa ovim igračima ekipa nije ostvarila nijednu pobjedu. Da budem direktniji, nije normalno da BiH bilježi rezultate kao one prošle godine. Morat ćemo napraviti analizu i pronaći u čemu je bio problem i to popraviti na vrijeme kako bismo spremni dočekali prve utakmice”, poručio je Ivaylo Petev, novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Petev će debitovati na klupi Zmajeva 24. marta u Finskoj u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a potom slijede dva duela u našoj zemlji. Tri dana kasnije zakazan je prijateljski duel protiv Kostarike, a 31. marta se igra drugo kolo kvalifikacija kada BiH dočekuje Francusku.

 

Učitaj još novosti