20. 01. 2021 - 18:49
Miralem Halilović za Sport.ba: Moje najbolje partije tek...
907
Shares
Miralem Halilović za Sport.ba: Moje najbolje partije tek slijede, imamo pravo vjerovati u velike stvari na Eurobasketu

KAPITEN BH. KOŠARKAŠA I IGRAČ LEVALLOISA

Miralem Halilović za Sport.ba: Moje najbolje partije tek slijede, imamo pravo vjerovati u velike stvari na Eurobasketu

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
20. 01. 2021 - 18:49
0
Shares

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH, Miralem Halilović, odigrao je sinoć sjajnu partiju za Levallois Metropolitans u Eurocupu. U pobjedi svog tima nad beogradskim Partizanom od 79:62, Halilović je ubacio je 15 poena za 21 minut na parketu.

Tome je dodao četiri skoka i tri asistencije, a treba istaći da je od njega jedino efikasniji bio Michineau sa 16 poena. Sasvim sigurno da je Miralem ovom partijom pokazao da se vraća u formu koja ga je krasila proteklih godina, pa i prije nedavne povrede.

Javio nam se iz svog doma u Francuskoj, uvijek susretljiv i ponosan što može govoriti za bh. medije.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

"Moram istači da je prava velika pobjeda bila u prvom kolu Top 16 protiv Lokomotiv Kubana u gostima, ekipe koja ima jedan od najvećih budzeta u Eurocupu, a da je ova pobjeda protiv Partizana bila svojevrsna potvrda tog trijumfa i pokazatelj da to nije bilo slučajno", kazao nam je na početku razgovora, te se potom osvrnuo na svoj nastup:

"Poslje 10 sedmica pauze zbog rupture plantarne fascije, rehabilitacije i uvođenja u trening, rekao bih da sam u zadnjih 15-ak dana pronašao ritam kako na treninzima tako na utakmicama i da moje najbolje partije tek slijede."

halilovic-2

Otkrio nam je da je njegova ekipa, Levallois, već ispunila ovosezonski cilj u Evropi.

"Početni cilj, a to je bio plasman u Top 16, je već ispunjen. Sve vise od toga za nas je uspjeh. Sada kada smo i Top 16 počeli s dvije pobjede, vidjeli da se možemo nositi sa svima, sigurno da ćemo probati otići što dalje", jasan je Halilović.

Također, otkrio nam je da odlazak iz Orleansa je bio emotivan jer je u tom gradu i klubu proveo tri prelijepe godine, bio kapiten i jako povezan s ljudima u klubu i navijačima. 

"Međutim, kao i prije dolaska u Orleans, koji je bio stepenica više u odnosu na hrvatsku ligu, osjetio sam da sam spreman i da je vrijeme na sljedeći korak. Prelazak u Metropolitans je bio potpuni pogodak. Trenutno smo među najboljim ekipama u Francuskoj i Eurocupu, prilika za rad sa stručnjakom kakav je Jure Zdovc, a i život u Parizu sve su razlozi zbog kojih je ta odluka bila odlična."

miralem-halilovic-001Nezaobilazna tema uvijek nam je i selekcija BiH, koja je ostvarila veliki uspjeh plasmanom na Eurobasket.

"Plasman na Eurobasket je vrhunski uspjeh, plod trogodišnjeg rada sa selektorom Vedranom Bosnićem koji je promijenio sliku reprezentacije i mislim da imamo pravo vjerovati u velike stvari na Eurobasketu", optimistično će bh. kapiten.

Zanimalo nas je i kakvo je trenutno stanje u Francuskoj, s obzirom da pandemija koronavirusa i ne jenjava u Evropi.

miralem-halilovic-005

"U Francuskoj je na snazi policijski sat i zatvoreni su restorani i kafići. Međutim, krenula je vakcinacija i nadam se da će do ljeta život se vratiti u normalu", kazao je Halilović, otkrivši nam da početkom februara sa svojom izabranicom očekuje i prinovu.

"2020. je tako bila dobra godina za nas", zaključio je uz osmijeh sjajni košarkaš.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

(Sport.ba)

Učitaj još novosti