19. 01. 2021 - 23:26
Edin Džeko otvara restoran u objektu u kojem je prije dvije...
907
Shares
Edin Džeko otvara restoran u objektu u kojem je prije dvije godine uživao Cristiano Ronaldo

Edin Džeko otvara restoran u objektu u kojem je prije dvije godine uživao Cristiano Ronaldo

19. 01. 2021 - 23:26
0
Shares

Bosanskohercegovački napač Edin Džeko otvara restoran u Dubrovniku.

Napadač Rome je, kako javlja Dubrovački dnevnik, pred potpisom ugovora za najam poslovnog prostora u Dubrovniku u kojem bi već ovog ljeta radio restoran.

Radi se u poslovnom prostoru u ulici Đela Jusića. Ugostiteljski objekat je smješten u elitnom dijelu grada, na Pločama, a prostor je to u kojem je nekoliko godina bio ugledni japanski restoran Takenoko, kojeg je držao ugostitelj Tomislav Đačić.

screenshot-28

U tom restoranu je prije dvije godine boraivo Cristiano Ronaldo, koji je bio tada oduševljen. Portugalac je bio zakupio cijeli prostor i imao je samo riječi hvale.

Edin je jako vezan za Dubrovnik i privatno i poslovno. Prije šest godina kupio je vilu u Lapadu pokraj zemišlja svog bivšeg saigrača i kapitena Emira Spahića, a sa svojim prijateljem Mihom Obradovićem je prije dvije godine krenuo u ugostiteljske vode nakon što je otvorio kafić.

Džeko sa porodicom svako ljeto dolazi u Dubrovnik, a njemu će u otvaranju restorana pomoći Armin Hadžić, njegov prijatelj koji već ima ugostiteljski objekt Wok bar Snogu nedaleko od objekta u kojem će Džeko otvoriti restoran.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti