18. 01. 2021 - 16:28
U CHELSEAJU RAZOČARANI WERNEROM DOVODE OVU ZVIJER Abramovič...
907
Shares
U CHELSEAJU RAZOČARANI WERNEROM DOVODE OVU ZVIJER Abramovič krenuo po jednog od najboljih na planeti

U CHELSEAJU RAZOČARANI WERNEROM DOVODE OVU ZVIJER Abramovič krenuo po jednog od najboljih na planeti

18. 01. 2021 - 16:28
0
Shares

Iako su iz redova Borusije Dortmund rekli da ga ne namjeravaju prodavati ni sada u januaru, ali ni na ljeto, to bi se moglo promijeniti. Direktorica Čelzija Marina Granovskaja (Granovskaia), potpisnica svih transfera engleskog premierligaša Čelzija u zadnjih desetak godina ide po Erlinga Halanda (Haaland).

Granovskaja je, kako navodi Atletikov priznati novinar Dejvid Ornštejn (David Ornstein), već skovala plan po kojem će norveškog napadača smjestiti na Stemford Bridž. Naravno, gdje postoji rješenje, postoji i problem koji mu prethodi.

Barata se s brojkom od 75 miliona, koliko je Čelzi spreman izdvojiti u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku, ali pitanje je, i to veliko pitanje hoće li to zadovoljiti finansijske apetite Dortmunda. Za vjerovati je da neće, a po nekim izvorima cijena bi toga posla, ako se on i zaista planira provoditi u 2021. godini iznosila i dvostruko više. Sigurno preko 100 miliona.

Nisu to svi problemi koji stoje na putu direktorici Granovskaji i Čelziju. Osim što će vjerovatno morati dobro oboriti rekord po pitanju ulaznog transfera haverc (Havertz - 85 miliona eura), trebat će "smekšati" i Halandov menadžer Mino Raiola. Granovskaja još od odlaska Romelua Lukakua u Mančester Junajted 2017. godine s Rajolom nije u najboljim odnosima, budući da je baš Rajola odbio pustiti igrača da se tada iz Evertona vrati u Čelzi.

Učitaj još novosti