18. 01. 2021 - 15:45
Ugledni AS o Musi: Upoređivali su ga s Dončićem, vrijeđali na...
907
Shares
Ugledni AS o Musi: Upoređivali su ga s Dončićem, vrijeđali na vjerskoj osnovi u Zadru...

SJAJNI BH. KOŠARKAŠ

Ugledni AS o Musi: Upoređivali su ga s Dončićem, vrijeđali na vjerskoj osnovi u Zadru...

18. 01. 2021 - 15:45
0
Shares

Novinar uglednog španskog AS-a Mike Maestre je napisao kvalitetan tekst o našem košarkašu Džananu Musi koji se ove zime vratio u Evropu.

Musa je potpisao ugovor na 3.5 godine sa turskim velikanom Anadolu Efesom, a Maestre je u svom tekstu istakao da je tokom mlađih kategorija upoređivan sa Lukom Dončić i da su u mnogim izvještajima skauta 2018. godine njih dvojica bili označeni kao najveći evropski prospekti. 

Kasnije su im se putevi ''razišli'', Dončić je preko Real Madrida stigao do Dallas Mavericksa i trenutno je jedan od najboljih košarkaša svijeta dok se Musa vratio u Evropu.

Maestre dodaje da je Musa bio najbolji strijelac na omladinskim prvenstvima Evrope kao i na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina, ali da je u seniorskoj karijeri počeo stagnirati. 

Prisjetio se on i Musinih izjava u razgovou za Sports Illustrated gdje je Džanan govorio o tome kako su ga navijači Zadra vrijeđali na vjerskoj osnovi. 

- Bio sam 16-godišnjak koji je čuo uvrede na vjerskoj osnovi. Pogodilo me mnogo. Nisam čak ni igrao, proveo sam 40 minuta na klupi i moj tim je izgubio. Navijači su me vrijeđali i bacali su stvari na mene. Morate se naviknuti na to kada ste u stranoj državi, rekao je tada Musa. 

Učitaj još novosti