15. 01. 2021 - 16:11
Rooney završio igračku karijeru, nastavlja raditi kao trener:...
907
Shares
Rooney završio igračku karijeru, nastavlja raditi kao trener: Evo i kojeg kluba

Rooney završio igračku karijeru, nastavlja raditi kao trener: Evo i kojeg kluba

15. 01. 2021 - 16:11
0
Shares

Wayne Rooney je imenovan za trenera Derby Countyja nakon što je u ovom klubu do sada radio kao privremeni trener i kao igrač. Ova promjena znači da se službeno oprostio od igračke karijere.

On je ove sezone odigrao 11 utakmica za Derby i postigao jedan gol, a od kraja novembra je radio kao privremeni trener. Posljednji nastup kao igrač zabilježio je 25. novembra 2020. godine kada je nosio kapetansku traku u porazu od Middlesbrougha (0:3).

S njim će u stručnom stožeru nastaviti raditi Liam Rosenior, Shay Given i Justin Walker, dok će Steve McClaren ostati na funkciji tehničkog direktora i savjetnika direktora iz Upravnog odbora.

Rooney je od imenovanja na mjesto privremenog trenera zabilježio tri pobjede, četiri remija i dva poraza u devet ligaških utakmica. Momčad je pod njegovim vodstvom čak pet puta okončala utakmicu bez primljenog gola. 

To je ogroman napredak u odnosu na prvih 13 kola u kojima Rooney nije vodio momčad. Tada je Derby zabilježio samo jednu pobjedu i tri remija, dok je u preostalih devet utakmica bio poražen. U svim tim susretima Derby je samo jednom uspio okončati susret bez primljenog gola.

Rooney je tijekom impresivne igračke karijere igrao za Everton, Manchester United, DC United i Derby County, dok je za Englesku upisao 120 nastupa i postigao 53 gola.

S Unitedom je pet puta bio prvak Engleske te po jednom prvak Europe i svijeta.

Na klupi Derbyja čega ga težak posao jer se klub nalazi u zoni za ispadanje u Championshipu, piše "Index.hr".

Učitaj još novosti