14. 01. 2021 - 20:04
SKANDAL! Australijanci im NIŠTA NE VJERUJU: Amerikanac...
907
Shares
SKANDAL! Australijanci im NIŠTA NE VJERUJU: Amerikanac doputovao u Melburn sa dva pozitivna testa na koronu i još će mu dozvoliti da igra!?

SKANDAL! Australijanci im NIŠTA NE VJERUJU: Amerikanac doputovao u Melburn sa dva pozitivna testa na koronu i još će mu dozvoliti da igra!?

14. 01. 2021 - 20:04
0
Shares

Korona virus nam je, osim bolesti, donijela mnogo čudnih stvari. Mnogi ljubitelji tenisa su se pitali kako će se u vrijeme pandemije održati Australija open, a po posljednjim dešavanjima sve ukazuje na to da su sumnje opravdane.

Iako turnir nije ni počeo, u Melburnu je izbio prvi "korona skandal" i to zbog prošlogodišnjeg četvrtfinaliste Tenisa Sandgrena.

Naime, Amerikanac se ukrcao na avion i došao u Australiju iako je imao čak dva pozitivna testa! On je prvo na tviteru pisao kako je bio pozitivan u ponedjeljak, te da neće moći da nastupi zbog toga.

- Kovid pozitivan na Dan zahvalnosti, kovid pozitivan u ponedjeljak. Bar ću moći da zadržim bodove – napisao je prvo Sandgren

Ipak, on se ukrcao na avion za Melburn već u srijedu i – igraće na turniru! Upravo to je izazvalo čitavu buru komentara, a organizatori su morali da se oglase povodom ovog slučaja.

- Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijan opena samo ako dobiju negativan test prije polijetanja ili ako su oporavljeni slučajevi uz diskreciju vlade Austalije. Svako ko želi da uđe u Australiju a ranije je bio pozitivan mora da dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju da se oporavio i da više nije zaražen. U slučaju Tenisa Sandgrena koji je bio u samoizolaciji, a prethodno je bio pozitivan krajem novembra medicinski karton je morao biti pregledan od strane nadležnih. Poslije te provjere mu je dozvoljeno da leti – navodi se u saopštenju Australijan opena.

Učitaj još novosti