12. 01. 2021 - 19:23
KAKAV KRAH SRBINA IZ BIJELJINE Gotovo je, stiže potvrda: Jović...
907
Shares
KAKAV KRAH SRBINA IZ BIJELJINE Gotovo je, stiže potvrda: Jović pristao napustiti Real, novi klub iznenadio baš sve

VRAĆA SE U FRANKFURT - TVRDI GOAL

KAKAV KRAH SRBINA IZ BIJELJINE Gotovo je, stiže potvrda: Jović pristao napustiti Real, novi klub iznenadio baš sve

Sport.ba
12. 01. 2021 - 19:23
0
Shares

Luka Jović, napadač Real Madrida, trebao bi u januaru otići na posudbu u njemački Eintracht iz Frankfurta, javlja Goal.com.

Reprezentativac Srbije, inače rodom iz Bijeljine, stigao je kao veliko pojačanje u Madrid 2019. godine za čak 60 miliona eura upravo iz Eintrachta, ali nije opravdao povjerenje.

Nije se uopće snašao na "Santiago Bernabeu", a tome u prilog itekako ide činjenica da je izgubio status i prve Benzemine zamjene, piše "Marca".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic)

Neslužbeno Realovo glasilo tvrdi to nakon što je u porazu od Valencije Zidane odlučio uvesti Mariana Diaza prije srpskog napadača.

"U nedjelju je Mariano upisao prve minute u prvenstvu. U 14 provedenih minuta na Mestalli Diaz je pokazao želju da napravi razliku, izgledao je puno življe od Jovića. Tri puta je pucao, osvojio je loptu tri puta kao i sve svoje duele", objavila je "Marca".

AS se još žešće ponio prema Joviću: ''Srbin je dobivao šanse kad Benzemi nije išlo, ali ništa nije iskoristio. Sad se Karim probudio, zabio je četiri gola, vratio se u Hazard, a u momčadi se ustalio i Asensio. Jović, napadač od 60 miliona eura prije malo više od godinu dana, sada služi za grijanje Realove duge klupe.''

23-godišnji napadač tako se nikako nije snašao u novoj sredini. U sezonu i pol odigrao je tek 32 utakmice za Real Madrid i postigao dva pogotka. U karijeri je igrao još za Zvezdu, Benficu i Eintracht, otkud je i došao u Real.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic)

Čini se da je moguća posuda u ovaj klub ujedno njegov najbolji potez, odnosno imat će priliku da dokaže kako posjeduje kvalitet...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti